Business & Finance Πέμπτη 11/04/2024, 09:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σε υψηλό 4 μηνών η απόδοση των διετών ομολόγων

Γερμανία: Σε υψηλό 4 μηνών η απόδοση των διετών ομολόγων

Η απόδοση των γερμανικών διετών ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο σήμερα Πέμπτη, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάρτιο ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Γερμανίας έφθασε το 2,995% στις πρώτες συναλλαγές, αφού αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης (bps) μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ την Τετάρτη. 

Εντωμεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια αργότερα εντός της ημέρας, με αυτά να αναμένεται να παραμείνουν στο 4%. Οι traders θα είναι σε επιφυλακή για ενδείξεις σχετικά με το αν η ΕΚΤ εξακολουθεί να θεωρεί πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο, όπως έχουν προτείνει στο παρελθόν οι αξιωματούχοι.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Μάρτιο, μετά από άνοδο στο ίδιο ποσό τον Φεβρουάριο, αψηφώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για πτώση στο 0,3%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,5%, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια αυτό το καλοκαίρι και κατ’ επέκταση οδήγησαν τους επενδυτές να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για μειώσεις των επιτοκίων από άλλες κεντρικές τράπεζες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 2 μ.β. στο 2,447%, μετά από άνοδο 6 μ.β. την Τετάρτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News