Business & Finance Δευτέρα 8/04/2024, 17:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Blackstone: Εξαγόρασε εταιρεία ακινήτων έναντι 10 δισ. δολαρίων

Blackstone: Εξαγόρασε εταιρεία ακινήτων έναντι 10 δισ. δολαρίων

Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων έναντι 10 δισ. δολάρια εξαγόρασε η Blackstone, επιβεβαιώνοντας τη θετική στάση της απέναντι στην αγορά real estate.

Η Blackstone συμφώνησε στην εξαγορά της Apartment Income REIT, γνωστής και ως ΑIR Communities έναντι 39,12 δολαρίων ανά μετοχή, με το deal να προβλέπει αποκλειστικά καταβολή μετρητών. Πρόκειται για premium της τάξης του 25% σε σύγκριση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής την 5η Απριλίου στα 31,35 δολάρια.

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον 400 εκατ. δολάρια και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων. Σημειώνεται πως το fund Blackstone Real Estate Partners X, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 30 δισ. δολάρια και λειτουργεί υπό την ομπρέλα του ομίλου Blackstone, θα υλοποιήσει την αγορά των μετοχών. 

Γενικά, ο όμιλος κυνηγά ενεργά καλές συμφωνίες στον τομέα των εμπορικών ακινήτων. Ο πρόεδρος, Jon Grady, δήλωσε στους επενδυτές πως η αξία των κατοικιών κοντεύει να «πιάσει πάτο» και συνεπώς ο όμιλος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η AIR Communities αντιπροσωπεύει το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων με την υψηλότερη ποιότητα και την ευρύτερη κλίμακα που έχουμε αποκτήσει ποτέ», δήλωσε μεταξύ άλλων Nadeem Meghji, ένας από τους επικεφαλής του τομέα των real estate στην Blackstone.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Διαφορετική η επίδραση των υψηλών επιτοκίων σε κάθε χώρα – Ποιες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος

Η Ισπανία καταργεί την golden visa στην αγορά ακινήτων

ΤτΕ: Συγκρατημένα θετική για τα ακίνητα – Πότε και πού βλέπει διόρθωση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News