Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 21:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε και το φράγμα των 90 δολαρίων η τιμή brent

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε και το φράγμα των 90 δολαρίων η τιμή brent

Πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι εκτινάχθηκε πριν από λίγο η τιμή brent, για πρώτη φορά από πέρυσι τον Οκτώβριο, παρατείνοντας ένα ράλι που καθοδηγήθηκε από τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, την ισχυρή ζήτηση και τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους. 

Η τιμή brent ενισχύθηκε περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στα 90,84, ενώ η τιμή αργού κινείτο πάνω πάνω από τα 86 δολάρια. Οι επενδυτές εξακολουθούν να εστιάζουν στα μακροοικονομικά και στις ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια. 

Την ίδια στιγμή, κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να κάνει λόγο για αντίποινα στην αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του στη Συρία. 

Η επιτροπή πάντως του ΟΠΕΚ+ δεν προχώρησε σε αλλαγές στην πολιτική μείωσης της παραγωγής στη συνεδρίαση της Τετάρτης, συνεχίζοντας να αφαιρεί από την αγορά περί τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως τα τέλη του Ιουνίου. 

«Ένας παράγοντας ωστόσο που θα μπορούσε να ανακόψει το ράλι των τιμών πετρελαίου είναι εάν η Fed καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων», αναφέρει ο Φιλ Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News