Business & Finance Παρασκευή 22/03/2024, 14:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bentley: Μείωση στις πωλήσεις λόγω…ευαισθησίας στις τιμές              

Bentley: Μείωση στις πωλήσεις λόγω…ευαισθησίας στις τιμές               

Μείωση 11% σημείωσαν οι πωλήσεις υπερβολικά ακριβών αυτοκινήτων Bentley το 2023, μετά από τέσσερα έτη συνεχόμενης αύξησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark, είπε ότι η μείωση αυτή οφειλόταν σε «ένα επίπεδο ευαισθησίας» μεταξύ των πλούσιων πελατών της μάρκας. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές της Bentley ήταν ευαίσθητοι σχετικά με τα υψηλά επιτόκια, εξήγησε αργότερα εκπρόσωπος της μάρκας. 

Το 30% των πελατών μίσθωσε Bentleys πέρυσι, ποσοστό που ήταν «σημαντικά αυξημένο» σε σύγκριση με το 2022, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και πλούσιοι ήταν ευαίσθητοι στις μηνιαίες πληρωμές για ένα αγορασμένο αυτοκίνητο. Γενικά, οι μηνιαίες πληρωμές για αυτοκίνητα έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες καθώς τα υψηλά επιτόκια προσπαθούν να μετριάσουν τον πληθωρισμό. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η μέση μηνιαία πληρωμή για ένα νέο όχημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 739 δολάρια για ένα δάνειο 68 μηνών.

Οι πελάτες συχνά μισθώνουν (leasing), αντί να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, για να κρατήσουν χαμηλές τις μηνιαίες πληρωμές.

Η Bentley πούλησε 13.560 αυτοκίνητα πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 11% από το 2022. Όπως μεταδίδει το CNN, τα στοιχεία των πωλήσεων της Bentley είναι μικροσκοπικά σε σύγκριση ακόμη και με πιο mainstream μάρκες πολυτελείας όπως η Audi – και οι δύο ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen – που πούλησε 1,9 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως πέρυσι.

Ωστόσο, η Bentley πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από ακριβότερες μάρκες όπως η Rolls-Royce, η οποία πούλησε λίγο περισσότερα από 6.000 οχήματα πέρυσι. Αυτό ήταν ένα ρεκόρ όλων των εποχών για αυτοκίνητα Rolls-Royce με ελάχιστη τιμή περίπου 350.000 δολάρια.

Προφανώς, δεν ήταν όλοι οι καταναλωτές αυτοκινήτων υπερπολυτελείας τόσο ευαίσθητοι.

Η Lamborghini, μια άλλη μάρκα του Ομίλου VW, είχε επίσης ρεκόρ όλων των εποχών πέρυσι, πουλώντας περισσότερα από 10.000 οχήματα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Lamborghini σημείωσε επίσης κέρδος ρεκόρ 723 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ζήτηση για αυτά τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα φαίνεται να αυξάνεται, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, σε συνέντευξή του στο CNN, εν μέρει επειδή ο τεράστιος αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο αυξάνεται συνεχώς.

Η Ferrari κατέγραψε επίσης κέρδη ρεκόρ 1,26 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 34% από το 2022, πετυχαίνοντας 13.663 πωλήσεις.

Ωστόσο, η Bentley είναι κάπως διαφορετική από αυτές τις μάρκες, καθώς ένα αυτοκίνητο αυτής της μάρκας είναι πιο πιθανό να είναι το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη για καθημερινή χρήση, ενώ μια Lamborghini ή η Rolls-Royce χρησιμοποιείται συνήθως για ειδικές περιστάσεις ή για διασκέδαση. 

Παρά το γεγονός ότι η Bentley πούλησε λιγότερα αυτοκίνητα και είχε 17% μείωση στα συνολικά κέρδη, οι πελάτες έτειναν προς τα πιο ακριβά μοντέλα, είπε η εταιρεία.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι κλοπές αυτών των αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν κατά 1.000% – Ο λόγος είναι το TikTok

Αυτά τα γκαράζ κοστίζουν εκατομμύρια: Πού βάζουν τα αυτοκίνητά τους οι υπερπλούσιοι

Μελέτη: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα και τα ασφαλέστερα τραγούδια για οδήγηση

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS