Business & Finance Τετάρτη 28/02/2024, 10:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Vodafone Italia: Σε συζητήσεις με την Swisscom για εξαγορά έναντι 8 δισ. ευρώ

Vodafone Italia: Σε συζητήσεις με την Swisscom για εξαγορά έναντι 8 δισ. ευρώ

Η Swisscom AG βρίσκεται σε προχωρημένες αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά της ιταλικής επιχείρησης της Vodafone Group Plc, λίγες εβδομάδες μετά την απόρριψη της προσφοράς του δισεκατομμυριούχου Xavier Niel.

Η ελβετική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η Vodafone συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική τιμή αγοράς για τη Vodafone Italia ύψους 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια) σε μετρητά και χωρίς χρέος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης, αν και οι πλήρεις όροι της συναλλαγής δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. 

Η Vodafone προτίμησε την προσφορά της Swisscom ως πιο συμφέρουσα από την πρόταση της Iliad SA του Niel, δήλωσε στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Swisscom σχεδιάζει να συνδυάσει τον δικό της πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών οπτικών ινών Fastweb SpA με την επιχείρηση της Vodafone Ιταλίας, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Η Ιταλία είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, εν μέρει μετά την είσοδο της Iliad στη χώρα το 2018, προσφέροντας φθηνότερα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας που προκάλεσαν πόλεμο τιμών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News