Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 16:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Προσφέρει στους αγρότες δάνεια με προνομιακά επιτόκια

Γαλλία: Προσφέρει στους αγρότες δάνεια με προνομιακά επιτόκια

Οι τράπεζες θα προσφέρουν χρηματοδότηση σε προνομιακά επιτόκια στους αγρότες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να αποκλιμακώσει την κρίση στον αγροτικό τομέα που έχει πυροδοτήσει ηχηρές διαμαρτυρίες, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Credit Agricole και BNP Paribas, θα προσφέρουν δάνεια με επιτόκια από 0% έως 2,5%, είπε.

Οι αγρότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν  επίσης να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες την αναστολή των δόσεων στα υφιστάμενα δάνειά τους για ένα χρόνο και την μετάθεση πληρωμών για διάστημα έως και τρία χρόνια μετά από αυτό.

«Αυτή θα είναι μία τεράστια ελάφρυνση για όλες τις φάρμες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα», είπε ο Le Maire, σύμφωνα με το Bloomberg. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει ένα σύστημα εγγυήσεων για δάνεια 2 δισ. ευρώ, ώστε να βοηθήσει τους αγρότες να επενδύσουν στις δραστηριότητές τους.

Οι αγρότες στη Γαλλία, όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, διαμαρτύρονται για τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους και την αύξηση των κανόνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή που επιβάλλονται από την Ε.Ε.  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News