Business & Finance Παρασκευή 23/02/2024, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ελβετοί «γυρίζουν την πλάτη» στα μετρητά; Σε άνοδο η χρήση εφαρμογών για πληρωμές  

Οι Ελβετοί «γυρίζουν την πλάτη» στα μετρητά; Σε άνοδο η χρήση εφαρμογών για πληρωμές  

Οι εφαρμογές πληρωμών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην Ελβετία, της οποίας οι κάτοικοι αγαπούν τα μετρητά, σύμφωνα με νέα έρευνα της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων με φυσικά καταστήματα επιτρέπουν πλέον στους πελάτες να πληρώνουν μέσω εφαρμογής, ποσοστό αυξημένο κατά 19% μέσα σε δύο χρόνια, όπως έδειξε έρευνα σε περίπου 1.750 εταιρείες. Συγκριτικά, οι χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές περίπου στις μισές.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας διεξάγει την έρευνα σχετικά με τις προτιμώμενες μεθόδους πληρωμής των εταιρειών κάθε δύο χρόνια — η τρέχουσα διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2023. 

Οι εταιρείες επιλέγουν αποδεκτούς τρόπους πληρωμής με βάση τις προτιμήσεις των πελατών τους, ακολουθούμενες από λόγους αξιοπιστίας, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. 

Η Ελβετία είναι μία από τις χώρες με τα περισσότερα τραπεζογραμμάτια στον κόσμο, με κάθε πολίτη να έχει κατά μέσο όρο περισσότερα από 10.000 δολάρια σε φυσικό χρήμα.

Όσον αφορά τις εφαρμογές πληρωμών, το Twint — που προσφέρεται από κοινού από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες και το χρηματιστήριο — είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λύση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Οι καλύτερες πόλεις για Ευρωπαίους μετανάστες

Η Βέρνη εξετάζει τη νομιμοποίηση της κοκαΐνης για ψυχαγωγική χρήση

Ελβετία: Πληρωμές φόρων και λογαριασμών με Bitcoin στο Λουγκάνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News