Business & Finance Πέμπτη 14/12/2023, 14:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Κινέζοι μαθαίνουν να πίνουν καφέ

Οι Κινέζοι μαθαίνουν να πίνουν καφέ

Τα περισσότερα καταστήματα γνωστών αλυσίδων καφέ παγκοσμίως έχει πλέον η Κίνα, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ, που μέχρι πρότινος κατείχαν την πρωτιά.

Ο αριθμός των γνωστών καταστημάτων πώλησης καφέ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκε κατά 58% τους τελευταίους 12 μήνες φτάνοντας τα 49.691 καταστήματα, αναφέρεται σε έκθεση του World Coffee Portal.

Η Starbucks άνοιξε 785 καταστήματα στη χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο brand καφέ, όσον αφορά τον αριθμό καταστημάτων. Η Luckin Coffee, μία κινεζική startup είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ της χώρας με περισσότερα από 13.000 καταστήματα.

«Περισσότερο από το 90% των 4.000 Κινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα  και αγοράζουν καφέ απ΄έξω, πίνουν ζεστό καφέ εβδομαδιαίως, ενώ το 64% καταναλώνει παγωμένο καφέ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», ανέφερε το World Coffee Portal.

Επιπλέον σχεδόν το 90% των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα επισκέπτονται ή παραγγέλνουν από μια καφετέρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Η Κίνα έχει γίνει μια παγκόσμια δύναμη της βιομηχανίας καφέ, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα.

Νωρίτερα φέτος, τα Starbucks διοχέτευσαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Κατά το άνοιγμα τον Σεπτέμβριο, ο κολοσσός των ροφημάτων είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ για ένα κέντρο παραγωγής και διανομής καφέ εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταδίδει το CNN.

Η Κίνα είναι εδώ και καιρό ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης για τα Starbucks, λειτουργώντας ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως και η κορυφαία αγορά στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Laxman Narasimhan λέει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο όσον αφορά την εν λόγω αγορά, σημειώνοντας ότι η κατανάλωση καφέ στην χώρα που ιστορικά καταναλώνει τσάι παραμένει σχετικά χαμηλή.

Η αμερικανική αλυσίδα καφέ στοχεύει να έχει 9.000 καταστήματα στην Κίνα έως το 2025, ανέφερε το World Coffee Portal.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Starbucks: «Εριξε» 220 εκατ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις στην Κίνα 

Ακριβότερος καφές λόγω κλιματικής αλλαγής;

EΕ: Οι κανονισμοί που θέτουν σε κίνδυνο την επάρκεια καφέ το 2025

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News