Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 15:25
BUSINESS & FINANCE

Ο πληθωρισμός ωφέλησε τα McDonald’s: Αλμα πωλήσεων και κερδών

Η McDonald's Corp. ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Ο πληθωρισμός ωφέλησε τα McDonald’s: Αλμα πωλήσεων και κερδών

Η McDonald’s Corp. ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι η αλυσίδα γρήγορου φαγητού επωφελείται από τον υψηλό πληθωρισμό. «Μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, η ζήτηση για το brand των McDonald’s παραμένει ισχυρή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 12,6% στο σύνολο των περιοχών που δραστηριοποιείται, την ώρα που η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε αύξηση 8,54% παγκοσμίως. Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 5,9 δισ. δολάρια, αυξημένα 4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 5,59 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,1 δισ. δολαρίων ή 1,48 δολαρίου ανά μετοχή στο α’ τρίμηνο του 2022. Εκτός των 180 εκατ. δολάρια που οφείλονται σε έξοδα αναδιάρθρωσης και άλλων αντικειμένων, τα κέρδη ανά μετοχή της διαμορφώθηκαν σε 2,63 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 2,33 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές έφτασαν να καταγράφουν κέρδη μέχρι 1% στις προχρηματιστηριακές συνεδριάσεις της Wall Street, ενώ η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 11% φέτος. 

Τα αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν την ανθεκτικότητα της επιχείρησης στον αμείλικτο πληθωρισμό για βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων. Η McDonald’s είπε ότι επωφελήθηκε από τις «στρατηγικές αυξήσεις τιμών μενού» στις ΗΠΑ καθώς και από την ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων και παράδοσης. Παράλληλα, εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, θεωρείται ότι οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο συμφέρουσες λύσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News