Business & Finance Τρίτη 29/11/2022, 19:56
BUSINESS & FINANCE

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι σχεδιάζει η ADNOC με σύμβουλο την Goldman Sachs

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι  σχεδιάζει η ADNOC με σύμβουλο την Goldman Sachs

Την Goldman Sachs έχει προσλάβει η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ως σύμβουλο για την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της στον τομέα του φυσικού αερίου για μια προγραμματισμένη εισαγωγή στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η ADNOC αυξάνει την εστίασή της στην αγορά φυσικού αερίου, καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να αντικαταστήσει όλες τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας ήδη από τα μέσα του 2024, μετά από τις σταδιακές περικοπές της προσφοράς από τότε που επιβλήθηκαν κυρώσεις στη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εργάζεται για τη συνένωση του βραχίονα επεξεργασίας φυσικού αερίου της ADNOC και της θυγατρικής της εταιρείας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια ενιαία οντότητα, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή το θέμα δεν είναι δημόσιο.

Τόσο η ADNOC όσο και η Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν την Τρίτη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ADNOC έδωσε τη Δευτέρα το πράσινο φως για τη δημιουργία της ADNOC Gas, ενοποιώντας τις δύο επιχειρήσεις φυσικού αερίου της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει στους επενδυτές μειοψηφικό μερίδιο στη νέα εταιρεία μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς στο Χρηματιστήριο Αξιών του Άμπου Ντάμπι το επόμενο έτος.

Η ADNOC εξετάζει τις νέες μορφές ενέργειας, τα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως η αμμωνία και το υδρογόνο, καθώς και το LNG και τα χημικά που ενσωματώνονται σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα παράλληλα με τις upstream και downstream επιχειρήσεις του ομίλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sultan al-Jaber υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας μιας στρατηγικής μετασχηματισμού που ξεκίνησε η εταιρεία πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία όπως οι εισαγωγές της εταιρείας πετροχημικών Borouge, της εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων και καθαρών προϊόντων αμμωνίας Fertiglobe και της ADNOC Drilling.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News