Business & Finance Δευτέρα 4/12/2023, 19:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Αισιόδοξη η ισπανική προεδρία για επίτευξη συμφωνίας με τη Mercosur έως το τέλος του έτους

ΕΕ: Αισιόδοξη η ισπανική προεδρία για επίτευξη συμφωνίας με τη Mercosur έως το τέλος του έτους

Η Ισπανία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί να βλέπει τρόπους για να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με το μπλοκ Mercosur μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομίας.

«Υπάρχουν παράθυρα ευκαιρίας για να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη, πιθανά και πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορεί να επιτευχθεί ακόμα νωρίτερα», πρόσθεσε η πηγή.

Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur, στο οποίο μετέχουν οι Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη, διαπραγματεύονται μια συμφωνία εδώ και σχεδόν 25 χρόνια. Μια εμπορική συνθήκη συμφωνήθηκε επί της αρχής το 2019, αλλά οι πρόσθετες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που απαίτησε η ΕΕ οδήγησαν τη Βραζιλία και την Αργεντινή να επιδιώξουν νέες παραχωρήσεις που παρέτειναν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένονταν να ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα. Τελικά όμως οι συνομιλίες πήραν νέα παράταση, αφού η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε ότι πρέπει να εγκρίνει εκκρεμή ζητήματα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Lula στο Βερολίνο για τις πρώτες συνομιλίες Βραζιλίας-Γερμανίας μετά από οκτώ χρόνια

Αργεντινή: Νέος πρόεδρος ο δεξιός λαϊκιστής Μιλέι

ΕΕ και Λατινική Αμερική προσπαθούν να βρουν κοινή γραμμή για Ουκρανία και εμπόριο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News