Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 17:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκλεψε το στέμμα από το Χίθροου

To αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκλεψε το στέμμα από το Χίθροου

To Χίθροου του Λονδίνου δεν βρέθηκε στην κορυφή των αεροδρομίων της Ευρώπης το 2020, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα την καθίζηση της επιβατικής κίνησης. Ποιο αεροδρόμιο πήρε τα ηνία; Σύμφωνα με το Bloomberg το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2019, κατέκτησε την κορυφή με 23,4 εκατομμύρια επιβάτες, οι οποίες ξεπέρασαν οριακά εκείνους του Χίθροου, όπου η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 73%. 

Το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, το δεύτερο βάσει επιβατικής κίνησης το 2019, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει στοιχεία για το σύνολο του 2020. Στους πρώτους έντεκα μήνες του έτους, ωστόσο, είχε και αυτό ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Χίθροου. 

Τα περισσότερα αεροδρόμια της Δύσης είδαν την κίνησή τους να κάνει βουτιά άνω του 70% την περασμένη χρονιά. Από τη Φρανκφούρτη έως το Άμστερνταμ και τη Μαδρίτη η εικόνα ήταν απογοητευτική. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είδε την επιβατική κίνηση να συρρικνώνεται 85,6% τον Δεκέμβριο και 68,4% στο σύνολο του έτους. Στα αεοδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Μόσχας η πτώση ήταν μικρότερη σύμφωνα με το Bloomberg. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News