Business & Finance Δευτέρα 27/11/2023, 14:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Steve Schwarzman: Η Blackstone βλέπει ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό real estate

Steve Schwarzman: Η Blackstone βλέπει ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό real estate

Πολλές ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό real estate εντοπίζει η  Blackstone, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της, Steve Schwarzman.

Ο γίγαντας του private equity βλέπει ευκαιρίες στα data centers, τις αποθήκες και τη στέγαση φοιτητών σε όλη την Ευρώπη, όπως αποκάλυψε ο Schwarzman μιλώντας στο Bloomberg. Και πρόσθεσε ότι η Blackstone διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές μη επενδεδυμένων κεφαλαίων στον κόσμο.

«Οι business των deals δεν έχουν μπει εντελώς στη ναφθαλίνη και αυτά τα πράγματα ξεκινούν και πάλι», είπε. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε περισσότερο σε αυτή την πλευρά του κύκλου, αν και ήταν κάπως άσχημα για έναν χρόνο».

Η Blackstone συνεργάστηκε σε κοινοπραξία επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Permira αυτό τον μήνα για να αγοράσει την Adevinta, μια ευρωπαϊκή εταιρεία  online μικρών αγγελιών, σε ένα deal που την αποτιμούσε στα 14 δισ. ευρώ. Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές μέσω δανεικών κεφαλαίων της χρονιάς.

Κατά τα άλλα, μιλώντας από το Λονδίνο, ο Schwarzman εκτίμησε ότι οι επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα βοηθήσουν να θερμανθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Είπε, επίσης, ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις, ενώ σημείωσε ότι η Βρετανία παραμένει ένα ελκυστικό μέρος για επενδύσεις, λόγω του νομικού συστήματός της, των πανεπιστημίων και της τεχνογνωσίας της στις επιστήμες υγείας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Καμπανάκι» από ΕΚΤ: Σε προ 2008 επίπεδο το χρέος των εταιρειών εμπορικών ακινήτων

Bloomberg: Γιατί τα ακίνητα στην Αθήνα «τρέχουν» γρηγορότερα από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις

Καταρρέει ο κατασκευαστικός κλάδος της Γερμανίας – Θα παρασύρει και την οικονομία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News