Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 14:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kim Kardashian: Αρκεί η διασημότητά της για να την κάνει μεγαλοεπενδυτή της Wall Street;

Kim Kardashian: Αρκεί η διασημότητά της για να την κάνει μεγαλοεπενδυτή της Wall Street;

Τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, στοχεύει να συγκεντρώσει το private equity fund της Kim Kardashian, τη στιγμή που ο κλάδος αντιμετωπίζουν ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα άντλησης κεφαλαίων εδώ και χρόνια.

Η εταιρεία, SKKY Partners, έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα, το οποίο δεν είναι άλλο, από τα εκατομμύρια των θαυμαστών που παρακολουθούν κάθε κίνηση της Kardashian στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μία παρουσίαση προς πιθανούς επενδυτές που είδε το Bloomberg, η SKKY επισημαίνει την κοινωνική εμβέλεια της Kardashian ως έναν από τους λόγους για τους οποίους το fund θα πάει καλά. Η 42χρονη αστέρας και επιχειρηματίας έχει 432 εκατ. followers στο Instagram, το Twitter και το TikTok, καθώς και μια «αποδεδειγμένη ικανότητα να αναγνωρίζει και να ορίζει την κουλτούρα», αναφέρει η παρουσίαση. Επιπλέον η εταιρεία ρούχων Skims, της οποίας είναι ιδιοκτήτρια, αποτιμήθηκε στα 3,2 δισ. δολάρια πέρυσι. 

Η SKKY Partners, που συνιδρύθηκε από την Kardashian και το πρώην στέλεχος της Carlyle Group Inc., Jay Sammons, έχει ως στόχο να κάνει 10-12 επενδύσεις σε εταιρείες καταναλωτικών ειδών και μέσων ενημέρωσης, οι οποίες ζητούν κεφάλαια από 100 έως 500 εκατ. δολάρια η καθεμία, σύμφωνα με μια παρουσίαση επενδυτών που είδε το Bloomberg. 

Να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο της εταιρείας, έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την άντληση κεφαλαίων λόγω της αύξησης των επιτοκίων, των προβλέψεων ύφεσης και της απόσυρσης συνταξιoδοτικών ταμείων αι τραστς από τις επενδύσεις σε private equities. Ακόμη και γίγαντες εξαγορών, όπως η Apollo Global Management Inc. και η Carlyle, έχουν αναγνωρίσει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων έχει προχωρήσει πιο αργά από το αναμενόμενο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Στο Forbes δεν ξέρουν να μετρούν»: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων ο Kanye West

Η μανία του Ozempic: Τα πρότυπα ομορφιάς που αλλάζουν γεννούν μια βιομηχανία 54 δισ. δολαρίων

Ελεύθερη η «ψευτο-κληρονόμος» της Νέας Υόρκης που έγινε σειρά στο Netflix

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News