Business & Finance Πέμπτη 23/11/2023, 16:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Novo Nordisk: Ο κατασκευαστής του Ozempic επεκτείνει την παραγωγή του με επένδυση 2,3 δισ. δολαρίων 

Novo Nordisk: Ο κατασκευαστής του Ozempic επεκτείνει την παραγωγή του με επένδυση 2,3 δισ. δολαρίων 

Η Novo Nordisk A/S, η εταιρεία παραγωγής φαρμάκων για την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση του διαβήτη, σχεδιάζει να επενδύσει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει την παραγωγή της, καθώς εργάζεται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η δανική εταιρεία θα ενισχύσει την παραγωγή της στην περιοχή Chartres, νοτιοδυτικά του Παρισιού, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος θα ταξιδέψει εκεί την Πέμπτη.

Η Novo αγωνίζεται να δημιουργήσει εργοστάσια και γραμμές παραγωγής καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται σε μια αγορά απώλειας βάρους που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Η εταιρεία απασχολεί ήδη προσωπικό εκεί, αλλά η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας. 

Η φρενίτιδα γύρω από τα εν λόγω φάρμακα, που επικυρώθηκε από διασημότητες και επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, μετέτρεψε τη Novo στην πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης, ανεβάζοντας τις μετοχές της κατά περίπου το ήμισυ φέτος, μεταδίδει το Bloomberg. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο για επενδύσεις άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής 170.000 τετραγωνικών μέτρων στη Δανία.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ελλείψεις στο Ozempic που καταπολεμά τον διαβήτη και το Wegovy που προκαλεί απώλεια βάρους. Και τα δύο φάρμακα περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό, τη σεμαγλουτίδη, η οποία μιμείται τη δράση μιας ορμόνης του εντέρου και κάνει τους ανθρώπους να μην έχουν την αίσθηση της πείνας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το οικονομικό κόστος της παχυσαρκίας – Θα φτάσει στα 4,32 τρισ. δολάρια έως το 2035

Eli Lilly: Επένδυση 2,3 δισ. ευρώ για εργοστάσιο στη Γερμανία

Novo: Κατασκευάζει νέα μονάδα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση φαρμάκων για την παχυσαρκία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News