Business & Finance Κυριακή 17/01/2021, 22:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για μονοπωλιακές πρακτικές 

Google: Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για μονοπωλιακές πρακτικές 

Παραπλανητικούς χαρακτήρισε η Google τους ισχυρισμούς της αγωγής της πολιτείας του Τέξας για μονοπωλιακές πρακτικές, καθώς οι εισαγγελείς ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά της Aphabet της μητρικής εταιρείας του τεχνολογικού κολοσσού. 

Τον Δεκέμβριο, ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον υπέβαλε καταγγελία σχετικά με την υπηρεσία διαφημίσεων της Google, σε μία από τις πολλές αγωγές που ισχυρίζονται ότι η Google καταχράζεται την δεσπόζουσα θέση της στο διαδίκτυο μέσω της μηχανής αναζήτησής της ή ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς.

Σε σημερινή του ανάρτηση σε blog, ο διευθυντής οικονομικής πολιτικής της Google, Άνταμ Κοέν Cohen, έγραψε ότι η εταιρεία θέλει να είναι σαφής και να διαλύσει τους μύθους σχετικά με την ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών για τις διαφημίσεις.

«Ο εισαγγελέας προσπαθεί να χαρακτηρίσει την πολιτική της Google ως παράνομη», έγραψε ο Cohen. «Ισχύει το αντίθετο. Σε αντίθεση με ορισμένες εταιρείες B2B, μια εταιρεία διαδικτύου όπως η Google έχει κίνητρο ο χρήστης να βιώσει μια θετική εμπειρία στο διαδίκτυο και να το καταστήσει λειτουργικό για όλους, τους καταναλωτές, τους διαφημιστές και τους εκδότες».

Ο Κοέν υποστηρίζει ότι οι τιμές της Google είναι δίκαιες, η αγορά της είναι ανοιχτή και δεν ευνοεί έναν μόνο συνεργάτη, όπως το Facebook.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News