Business & Finance Παρασκευή 27/10/2023, 17:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: 1 στα 8 νοικοκυριά παλεύει με την πείνα

ΗΠΑ: 1 στα 8 νοικοκυριά παλεύει με την πείνα

Το ποσοστό των νοικοκυριών των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν την πείνα αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Σχεδόν το 13% των αμερικανικών νοικοκυριών είχαν επισιτιστική ανασφάλεια το 2022. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 17 εκατομμύρια οικογένειες, ή 1 στα 8 νοικοκυριά των ΗΠΑ, δυσκολεύτηκαν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες κάποια στιγμή μέσα στο έτος, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ο εν λόγω αριθμός ήταν «σημαντικά υψηλότερος» το 2022 σε σχέση με το 2021, όταν 13,5 εκατομμύρια νοικοκυριά βίωσαν επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με το USDA.

Η πείνα είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για ορισμένες ομάδες.

Περισσότερο από το 22% των μαύρων οικογενειών ανέφεραν επισιτιστική ανασφάλεια το 2022 και περισσότερο από το 33% των νοικοκυριών με ελεύθερες μητέρες, μεταδίδει το CNBC.

Τα ευρήματα του υπουργείου προέρχονται από μια ετήσια έρευνα σε σχεδόν 32.000 νοικοκυριά που διεξάγεται από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για κάποιον που πεινάει στην Αμερική», δήλωσε ο Luis Guardia, πρόεδρος του Food Research & Action Center. «Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει τώρα για να κάνει ουσιαστικές επενδύσεις σε προγράμματα κατά της πείνας και της φτώχειας».

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News