Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 19:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Goldman Sachs εκδότρια της πιστωτικής κάρτας της General Motors

Η Goldman Sachs εκδότρια της πιστωτικής κάρτας της General Motors

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την General Motors για την έκδοση πιστωτικής κάρτας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται η Goldman Sachs, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή η επενδυτική τράπεζα, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει να κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι η αμερικανική τράπεζα επικράτησε της Barclays στην προσφορά για να αναλάβει το τμήμα πιστωτικών καρτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, μια συμφωνία συνολικής αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη τους όρους της συμφωνίας, ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το δίκτυο της Mastercard θα είναι αυτό στο οποίο θα κινείται η πιστωτική κάρτα. 

Για την Goldman Sachs η συμφωνία αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς ενισχύει την καταναλωτική της τραπεζική, ένα τομέα στον οποίο έχει επικεντρωθεί η τράπεζα τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει τα έσοδα από τμήματα όπως οι εμπορικές και επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, τα οποία παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα. 

Η συνεργασία αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλη για την εισηγμένη τράπεζα στο χρηματιστήριο της Wall Street, μετά την κυκλοφορία πιστωτικής κάρτας με την Apple, το 2019.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News