Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 09:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Netflix: 8,8 εκατ. νέοι συνδρομητές – Ανεβάζει τις τιμές

Netflix: 8,8 εκατ. νέοι συνδρομητές – Ανεβάζει τις τιμές

Περίπου 8,8 εκατ. νέους συνδρομητές απέκτησε το τελευταίο τρίμηνο το Netflix, καθώς η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε ότι η προσπάθειά της να πατάξει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης λειτουργεί. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για αύξηση στις τιμές των συνδρομών.

Τα στοιχεία του Netflix για τη συνδρομητική του βάση ήταν καλύτερα των προβλέψεων αλλά και από την αύξηση των 2,4 εκατ. συνδρομητών που είχε εμφανίσει το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Μάλιστα, η αύξηση ήρθε ακόμη και την ώρα που η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ απειλούσε να επηρεάσει την κυκλοφορία νέων σειρών και ταινιών.

Όπως έκανε γνωστό το Netflix, η τιμή της βασικής συνδρομής στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 2 δολάρια στα 11,99 δολάρια, ενώ οι συνδρομές premium θα αυξηθούν κατά 3 έως 22,99 δολάρια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βασική συνδρομή θα είναι ακριβότερη κατά 1 λίρα στις 7,99 λίρες, με τις premium συνδρομές να αυξάνονται κατά 2 λίρες σε 17,99 λίρες.

Στην Αυστραλία, οι τιμές θα παραμείνουν οι ίδιες, αλλά η βασική συνδρομή, που σήμερα κοστίζει 10,99 δολάρια, δεν θα προσφέρεται πλέον σε νέους συνδρομητές από την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Netflix να σπρώξει τους νέους συνδρομητές προς την πιο ακριβή «στάνταρ» συνδρομή ή τη φθηνότερη, που έχει και διαφημίσεις.

Η στάνταρ συνδρομή θα καταργηθεί επίσης σταδιακά για νέους συνδρομητές στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα. Έχει ήδη καταργηθεί σταδιακά στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τον Καναδά.

Το Netflix ανακοίνωσε έσοδα 8,54 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% στα 1,68 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το Netflix κήρυξε πόλεμο στους «τζαμπατζήδες» – Πώς τα πάει;

Αυξήση 39% στις ταινίες και τις σειρές των υπηρεσιών streaming

H «κατσάδα» της γυναίκας του τον ώθησε να γίνει επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News