Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 16:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Netflix κήρυξε πόλεμο στους «τζαμπατζήδες» – Πώς τα πάει; 

Το Netflix κήρυξε πόλεμο στους «τζαμπατζήδες» – Πώς τα πάει; 

Το Netflix σημείωσε απότομη αύξηση στον αριθμό των συνδρομητών του μετά την απόφασή του να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων ροής Antenna.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών μετά την ανακοίνωση του Netflix σχετικά με τον περιορισμό των λογαριασμών σε ένα μόνο νοικοκυριό, η εταιρεία σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών στις ΗΠΑ από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο τετραήμερο από το 2019, με σχεδόν 100.000 ημερήσιες εγγραφές τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαΐου.

Το Netflix έκανε τη διαδικασία έναρξης ενός νέου λογαριασμού όσο το δυνατόν απλούστερη για τους πρώην χρήστες κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν εύκολα το προφίλ τους (μαζί με τις αλγοριθμικές τους συστάσεις) σε έναν νέο λογαριασμό, όπως μεταδίδει το QZ.

Ενώ οι επίσημοι αριθμοί συνδρομητών δεν θα δημοσιοποιηθούν από την εταιρεία μέχρι την επόμενη έκθεση κερδών της, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η απόφαση του Netflix να τερματίσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης ήταν καλή από οικονομική άποψη.

Όμως, με πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμούς να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση με δανεικούς κωδικούς, το Netflix έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να μετατρέψει αυτούς τους καταναλωτές σε συνδρομητές επί πληρωμή.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των χωρών όπου το Netflix καταπολεμά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, είναι 103, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αγορών όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό.

Το κόστος της προσθήκης ενός νέου μέλους σε έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό, τόσο για λογαριασμούς που υποστηρίζονται από διαφημίσεις όσο και χωρίς, φτάνει τα 7,99 δολάρια. Πρόκειται για ένα δολάριο περισσότερο από το κόστος των 6,99 δολαρίων της μεμονωμένης εγγραφής σε ένα λογαριασμό που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Τέλος, το ποσοστό αύξησης στη μέση ημερήσια άνοδο των συνδρομητών μετά την ανακοίνωση του Netflix σε σύγκριση με τη μέση αύξηση των προηγούμενων 60 ημερών, φτάνει το 102%.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Διαμαρτυρία για τους κανόνες για το κάπνισμα στην Ινδία από πλατφόρμες streaming

Γιατί οι υπηρεσίες streaming αφαιρούν ταινίες και σειρές

Netflix: Το τέλος των δανεικών κωδικών έφτασε σε 103 χώρες

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS