Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 17:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bernard Arnault: Απαντά στις «παράλογες» κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Bernard Arnault: Απαντά στις «παράλογες» κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Απάντηση στις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έδωσε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH,  Bernard Arnault.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, όταν η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Παρασκευή, ότι ερευνά οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του Arnault και του Ρώσου ολιγάρχη Nikolai Sarkisov.

Η εισαγγελία είπε ότι μια προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2022 σχετικά με αγορά ακινήτων στις Άλπεις από τον Sarkisov, η οποία «πιθανόν να χαρακτηρίζει πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οι εκπρόσωποι τόσο του Arnault, του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο και του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, όσο και του Sarkisov, ανώτερου στελέχους της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας RESO-Garantia, έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Από την προανάκριση δεν προκύπτει ότι έχει διαπραχθεί αδίκημα. Σε δήλωσή της, η δικηγόρος του Arnault, Jacqueline Lafont, είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «παράλογοι και αβάσιμοι».

«Η συναλλαγή που επέτρεψε την επέκταση του ξενοδοχείου Cheval Blanc στο Courchevel είναι απολύτως γνωστή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το νόμο και με νομική υποστήριξη. Η έρευνα, η οποία φαίνεται να είναι σε εξέλιξη, θα αποδείξει αυτά τα γεγονότα».

«Επιπλέον, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί σοβαρά ότι ο Bernard Arnault, ο οποίος έχει αναπτύξει τα τελευταία 40 χρόνια την κορυφαία γαλλική και ευρωπαϊκή εταιρεία, θα ακολουθούσε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για να επεκτείνει ένα ξενοδοχείο; Πιστεύω ότι ο παράλογος χαρακτήρας αυτών των ισχυρισμών θα αναγνωριστεί από όλους».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της RESO-Garantia,  Igor Ivanov, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο Nikolai Sarkisov προσωπικά, είχαν εμπλακεί στη συναλλαγή και ότι ο Sarkisov και ο Arnault δεν είχαν ποτέ συναντηθεί.

«Η συναλλαγή έγινε από μια μικρή επενδυτική μονάδα που επενδύει επαγγελματικά σε ευρωπαϊκά ακίνητα», είπε ο Ivanov.

«Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν από γαλλικές εταιρείες, μέσω Γάλλων συμβολαιογράφων από Γάλλους δικηγόρους από όλες τις πλευρές. Αυτή ήταν μια συνηθισμένη συμφωνία ακινήτων», κατέληξε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μπερνάρ Αρνό: Ερευνα των γαλλικών αρχών για συναλλαγές με Ρώσο επιχειρηματία

Macron: Η ρωσική σημαία δεν έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Χορηγός η LVMH

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News