Business & Finance Κυριακή 1/10/2023, 15:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα απρόσμενα σύμβολα του στυλ: Όλοι θέλουν το μαύρο δερμάτινο μπουφάν του CEO της Nvidia

Τα απρόσμενα σύμβολα του στυλ: Όλοι θέλουν το μαύρο δερμάτινο μπουφάν του CEO της Nvidia

Όταν σκέφτεται κανείς μερικά fashion icon, του πάνε στο μυαλό αστέρες του Hollywood, βραβευμένοι με Grammy, μοντέλα και influencers των social media. Υπάρχει όμως ακόμη μία μερίδα των trend setters που -μάλλον άθελά τους- επηρεάζουν τη βιομηχανία της μόδας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα σκεφτόταν κανείς: Είναι οι CEO, των μεγάλων τεχνολογικών πολυεθνικών. 

Ο τελευταίος που μπήκε στο group, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, ο οποίος εκτός από τη δουλειά του, έχει τραβήξει την προσοχή και λόγω των επώνυμων μαύρων δερμάτινων μπουφάν που φοράει συνεχώς.

Ο Huang, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ταϊβάν. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος συνήθως φοράει ένα δερμάτινο μπουφάν με ένα ασορτί μαύρο μπλουζάκι από κάτω, μια πιο προσεγμένη εμφάνιση από μερικά από τα απλούστερα ρούχα που φορούν άλλοι CEO του τομέα της τεχνολογίας. Αυτό είναι κάτι που έχουν προσέξει αρκετοί, καθώς  η αναζήτηση του ονόματός του, μαζί με τις λέξεις μαύρο δερμάτινο τζάκετ, έχει μπει στις τάσεις αναζήτησης του Google. 

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν αυτό το ενδιαφέρον, ορισμένες εταιρείες πωλούν αντίστοιχα δερμάτινα μπουφάν, με κάποιες μάλιστα, να φτάνουν στο να συμπεριλάβουν το όνομα ή την εικόνα του Huang στο μάρκετινγκ τους, αναφέρει το Bloomberg.

O Huang, προφανώς δεν είναι ο μόνος CEO που έχει καταφέρει να γίνει influencer εξαιτίας του ντυσίματός του. Ο Steve Jobs ουσιαστικά δεν εθεάθη ποτέ χωρίς μπλε τζιν και μαύρο ζιβάγκο φτιαγμένο από τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Issey Miyake. Σύμφωνα με τη βιογραφία του Walter Isaacson για τον Jobs, ο εκλιπών CEO της Apple έφτιαξε «εκατοντάδες» μαύρα ζιβάγκο — «αρκετά για να μου κρατήσει το υπόλοιπο της ζωής μου», όπως το έθεσε.

Και φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον Mark Zuckerberg, τον οποίο βλέπουμε συχνά να φορά ένα απλό γκρι μπλουζάκι. Σε ένα Q&A το 2014, ο Zuckerberg είπε ότι φοράει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη δουλειά του, αντί να επικεντρώνεται στο τι πρόκειται να φορέσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Τα 46 δισ. δολάρια άγγιξε η περιουσία του Jensen Huang

L’état, c’est moi: Πώς ο Elon Musk έγινε ισχυρότερος και από αρχηγούς κρατών

Bill Gates: Πίστευε ότι το σχολείο είναι βαρετό… μέχρι που κάτι του άλλαξε γνώμη 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News