Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rupert Murdoch: Αποσύρεται από πρόεδρος των Fox και News Corp ο «βαρόνος» των media

Rupert Murdoch: Αποσύρεται από πρόεδρος των Fox και News Corp ο «βαρόνος» των media

Αποσύρεται σε ηλικία 92 ετών από την προεδρία της Fox και της News Corp ο Rupert Murdoch, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο «βαρόνος» των αμερικανικών media ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του αναλαμβάνοντας την εταιρεία το 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος ήταν εκδότης εφημερίδας. Τουλάχιστον 70 χρόνια μετά, η αποχώρησή του δρομολογείται επισήμως για τον Νοέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα διατηρήσει θέση επίτιμου προέδρου και στις δύο εταιρείες.

Ο γιος του, Lachlan Murdoch, θα συνεχίσει μόνος του στην προεδρία της News Corp και ως εκτελεστικός πρόεδρος και CEO της Fox. 

«Οι εταιρείας μας χαίρουν άκρας υγείας, όπως και εγώ», δήλωσε προς τους εργαζομένους ο Rupert Murdoch. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – εγώ σίγουρα είμαι και σχεδιάζω να συμβάλλω σε αυτά. Ωστόσο, η μάχη για την ελευθερία λόγου και τελικά για την ελευθερία της σκέψης δεν έχει υπάρξει πιο έντονη ποτέ στο παρελθόν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο Murdoch αποχωρεί έπειτα από μία χρονιά με πολλές αναταραχές στο τηλεοπτικό δίκτυο του Fox, καθώς συμφώνησε η εταιρεία με εξωδικαστικό διακανονισμό να καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια για την αγωγή δυσφήμισης από την Dominion Voting Systems. Η δυσφήμιση αφορούσε ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Dominion Voting Systems παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2020, το οποίο διεμήνυε το Fox.

Επίσης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Fox News, ο Tucker Carlson, έφυγε από το κανάλι πριν από μερικούς μήνες. Τότε υπήρξε αισθητή πτώση στην τηλεθέαση, προτού αντικατασταθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από τα μεγαλύτερα media στον κόσμο

Τα παιδιά του μπαμπά: Τα 12 «nepo babies» του επιχειρείν

Εμείς μεταδίδουμε, εσείς αποφασίζετε: Πώς το Fox News νίκησε το CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News