Business & Finance Παρασκευή 1/09/2023, 18:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Novo Nordisk «εκθρόνισε» προσωρινά την LVMH από την θέση της πολυτιμότερης εισηγμένης στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk «εκθρόνισε» προσωρινά την LVMH από την θέση της πολυτιμότερης εισηγμένης στην Ευρώπη

Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk εκθρόνισε προσωρινά, την Παρασκευή, την LVMH από τη θέση της πολυτιμότερης εισηγμένης εταιρείας στην Ευρώπη, τερματίζοντας την επί 2,5 έτη πρωτοκαθεδρία του γαλλικού κολοσσού των ειδών πολυτελείας.

Η αποδυνάμωση της οικονομίας της Κίνας έχει πλήξει τις προοπτικές του LVMH, που είδε τις μετοχές του να εκτινάσσονται στα ύψη στις αρχές του 2023 εν μέσω προσδοκιών για ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης από την κινεζική αγορά μετά την άρση των περιορισμών που είχαν ληφθεί για την πανδημία.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Novo Nordisk έχουν αυξηθεί περίπου 17% από τις 8 Αυγούστου οπότε ανακοίνωσε ότι μια μεγάλη μελέτη έδειξε πως το σκεύασμα Wegovy παρέχει επίσης σαφές καρδιαγγειακό όφελος, ενισχύοντας τις ελπίδες της εταιρείας να καθιερωθεί και σε φάρμακα πέραν αυτών που σχετίζονται με τη βελτίωση του τρόπο ζωής.

Η αγορά φαρμάκων για την απώλεια βάρους αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια, σε ετήσιες πωλήσεις, σε διάστημα μιας δεκαετίας. Οι πωλήσεις αυτής της κατηγορίας φαρμάκων ανέρχονται επί του παρόντος σε περίπου 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Barclays.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

«Ένεση» 852 δισ. φέτος στις περιουσίες των βαθύπλουτων

Στην εικονική πραγματικότητα θέλει να εισέλθει η LVMH σε συνεργασία με την Epic Games

Bernard Arnault: «Τρύπα» 14,2 δισ. σε μία μέρα για τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News