Business & Finance Παρασκευή 25/08/2023, 13:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κληρονόμοι πλούσιων τουρκικών οικογενειών τραυματίστηκαν σε ατύχημα με σκάφος στην Ελλάδα

Κληρονόμοι πλούσιων τουρκικών οικογενειών τραυματίστηκαν σε ατύχημα με σκάφος στην Ελλάδα

Ο Ali Sabanci και η Vuslat Dogan Sabanci, μέλη μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας, τραυματίστηκαν όταν το ταχύπλοο σκάφος  στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε βράχια, στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Μπόντρουμ της Τουρκίας με θαλάσσιο ασθενοφόρο και στη συνέχεια πέταξε για την Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλεύεται, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο το πρακτορείο Demiroren.

Σημειώνεται ότι ο Ali Sabanci είναι ο πρόεδρος της Esas Holding και μέλος του δ.σ. της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus Hava Tasimaciligi AS.

Η Vuslat Dogan Sabanci είναι μέλος του δ.σ. της Dogan Holding και κόρη του πρώην μεγιστάνα των media, Aydin Dogan.

Όπως έκαναν γνωστό οι εταιρείες Esas και Dogan, το ζευγάρι νοσηλεύεται. Σύμφωνα με το Demiroren, ο Ali Sabanci έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η ανακοίνωση του λιμενικού 

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Λειψών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για περιστατικό πρόσκρουσης σε βράχο, ταχύπλοου βοηθητικού σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ σημαίας Μάλτας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας) στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λειψών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών  και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Βοηθητικό σκάφος έτερου παρακείμενου Θ/Γ, μετέφερε τέσσερα άτομα   στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέφερε στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου ακόμη δύο άτομα,  οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξήλθαν αυθημερόν κατόπιν χορήγησης ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο σημαίας Τουρκίας στην Τουρκία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ το βοηθητικό σκάφος του Ε/Γ-Τ/Ρ σημαίας Μάλτας, μεταφέρθηκε στη ν. Λέρο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News