Business & Finance Παρασκευή 3/02/2023, 15:30
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht

Κατά κανόνα, ένα superyacht αξίας εκατομμυρίων δεν περνά απαρατήρητο, για αυτό και όσοι τα αγοράζουν πολλές φορές επιζητούν την προσοχή.  Αυτό δεν ισχύει όμως για το πρώτο αόρατο superyacht, το οποίο εμπνεύστηκε ο Ιταλός σχεδιαστής Joseph Forakis στις διακοπές του στο Κουφονήσι.

To concept γιοτ, που ονομάζεται Pegasus, είναι φτιαγμένο από ασημί μέταλλο και γυαλί, που λειτουργούν σαν «καμουφλάζ», αφού αντικατοπτρίζουν το νερό, τα σύννεφα και τον ουρανό.

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-1

«Εμπνεύστηκα να δημιουργήσω ένα σκάφος όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα και στη φύση, φτιαγμένο από σύννεφα που επιπλέουν πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας», λέει ο σχεδιαστής. «Ήθελα να τιμήσω τη φύση κάνοντάς το ένα με αυτή, κάνοντάς το πρακτικά αόρατο».

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-2

Όμως, ο Forakis ήθελε το Pegasus να είναι «αόρατο» όχι μόνο στον σχεδιασμό του, αλλά και στο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, ο σχεδιαστής πέτυχε υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας και αυτονομίας.

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-3

Με στόχο να κατασκευαστεί έως το 2030, το σκαρί θα δημιουργηθεί με 3D εκτύπωση, ενώ το σκάφος θα κινείται από πράσινες πηγές ενέργειας. Φωτοβολταϊκά πάνελ θα δημιουργούν ηλιακή ενέργεια για να μετατραπεί το θαλασσινό νερό σε υδρογόνο, το οποίο με τη σειρά του θα αποθηκεύεται σε δεξαμενές υψηλής πίεσης, πριν να μετατραπεί σε ηλεκτρικό ρεύμα. Με αυτό τον μηχανισμό, οι σχεδιαστές του σκάφους ισχυρίζονται ότι  θα έχει άπειρη αυτονομία και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-4

Στο εσωτερικό του, το κεντρικό σημείο είναι το  «Tree of Life», που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα του σκάφους και περιγράφεται σαν «ένα ζωντανό μνημείο στη μητέρα φύση που αναπνέει». Το «δέντρο» ξεκινά από μία πισίνα στο χαμηλότερο επίπεδο και περνά κάθετα από τα τέσσερα πατώματα του σκάφους.  

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-5

Το γιοτ διαθέτει επίσης ευρύχωρα σαλόνια, την σουίτα του ιδιοκτήτη που καλύπτει ολόκληρο το πάνω πάτωμα, μία πισίνα, μπαλκόνια και beach club με μεγάλο jacuzzi.

Με έμπνευση από το Κουφονήσι: Το πρώτο αόρατο superyacht-6

Οι χώροι του χαρακτηρίζονται από τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό τους, τονίζοντας την επιθυμία του σχεδιαστή να τιμήσει την φύση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ένας κήπος πάνω στο νερό: Αυτό το σκάφος έχει 100 τ.μ. γκαζόν

Air Yacht: Το πρώτο σκάφος που και πετάει και… πλέει στη θάλασσα

Το σκάφος των 69 εκατ. ευρώ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News