Business & Finance Παρασκευή 18/08/2023, 10:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Απρόσμενη πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Βρετανία: Απρόσμενη πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, αφού ο βροχερός καιρός κράτησε τον κόσμο μακριά από τα καταστήματα.

Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο μειώθηκε κατά 1,2% τον περασμένο μήνα μετά από αύξηση 0,6% τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μείωση 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν την πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες που οι πωλήσεις υπολείπονται των προσδοκιών και μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να λυγίζουν υπό το βάρος της εκτίναξης των τιμών και των επιτοκίων. Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπαθεί να επιβραδύνει την οικονομία για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, προκαλώντας απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο.

«Ήταν ένας ιδιαίτερα κακός μήνας για τα σούπερ μάρκετ, ενώ οι καλοκαιρινές βροχές σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής οδήγησαν σε υποτονικές πωλήσεις τόσο για τα είδη ένδυσης όσο και για τα τρόφιμα», δήλωσε η Heather Bovill, αναπληρώτρια διευθύντρια ερευνών και οικονομικών δεικτών στο ONS. «Οι πωλήσεις πολυκαταστημάτων και οικιακών ειδών μειώθηκαν επίσης σημαντικά».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News