Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 21:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Teva: Καταβολή 126 εκατ. δολ. σε νοσοκομεία των ΗΠΑ για τα οπιοειδή

Teva: Καταβολή 126 εκατ. δολ. σε νοσοκομεία των ΗΠΑ για τα οπιοειδή

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd TEVA.TA συμφώνησε να καταβάλει έως και 126 εκατ. δολάρια σε νοσοκομεία των ΗΠΑ σε διάστημα 18 ετών για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς ότι η εμπορία οπιοειδών φαρμάκων της αύξησε το λειτουργικό κόστος των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο του προτεινόμενου διακανονισμού, που γνωστοποιήθηκε στην ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Teva την Τετάρτη, η φαρμακοβιομηχανία με έδρα το Ισραήλ συμφώνησε επίσης να προμηθεύσει ποσότητα του φαρμάκου ναλοξόνη αξίας 49 εκατ. δολ. που χρησιμοποιείται κατά της υπερβολικής δόσης.

Η Teva δήλωσε ότι είχε μηνυθεί από περίπου 500 νοσοκομεία των ΗΠΑ και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για τα οπιοειδή και ότι ο διακανονισμός θα οριστικοποιηθεί μόνο εάν ικανοποιηθεί η απαίτηση της εταιρείας για τον ελάχιστο αριθμό νοσοκομείου που θα συμφωνήσουν να συμμετάσχουν.

Η Teva δεν ανέφερε ποια νοσοκομεία εμπλέκονται στον προτεινόμενο διακανονισμό και εκπρόσωπος της εταιρείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί νοσοκομεία σε δίκη για μαζικές αδικοπραξίες σχετικά με τα οπιοειδή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οχάιο δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί ώστε να μπορέσει να σχολιάσει.

Οι αγωγές κατά φαρμακοβιομηχανιών, φαρμακείων και διανομέων σχετικά με τα οπιοειδή, οι οποίες ασκούνται κυρίως από πολιτειακές, τοπικές και τοπικές κυβερνήσεις ιθαγενών της Αμερικής, έχουν ήδη οδηγήσει σε συνολικούς διακανονισμούς άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός διακανονισμού ύψους 4,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πέτυχε η Teva πέρυσι.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News