Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 15:11
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Αύξηση του επιχειρηματικού εξοπλισμού και μείωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών

Απροσδόκητη μείωση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ κατά 1%, ενώ αναμενόταν μείωση 0,3%

ΗΠΑ: Αύξηση του επιχειρηματικού εξοπλισμού και μείωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών

Απροσδόκητη μείωση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ενώ οι παραγγελίες που δόθηκαν σε εργοστάσια των ΗΠΑ για επιχειρηματικό εξοπλισμό αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, ένας δείκτης για επενδύσεις σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό, αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Παρασκευή. Σημειωτέον ότι τα δεδομένα δεν προσαρμόζονται στον πληθωρισμό.

Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν μείωση των παραγγελιών κατά 0.2%, ενώ και τον Ιανουάριο είχε καταγραφεί άνοδος κατά 0,8%.

Ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθων -τα οποία προορίζονται να διαρκέσουν πάνω από 3 χρόνια- σημείωσαν πτώση 1% τον Ιανουάριο μετά από πτώση 5% τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μείωση των παραγγελιών κατά 0,3%.

Ακόμη και με την ανάκαμψη των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων τον περασμένο χρόνο ενδέχεται να οδηγήσουν σε περιορισμό των επενδυτικών σχεδίων. Αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω υπό την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα και την επιβράδυνση της ανάπτυξης των εταιρικών κερδών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση στα επιδόματα ανεργίας για δεύτερη εβδομάδα

Ο δείκτης ύφεσης του Powell προμηνύει μειώσεις επιτοκίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News