Business & Finance Τετάρτη 26/07/2023, 14:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Danone: Αύξηση 6,4% στις πωλήσεις και μετάβαση στο επιχειρηματικό μοντέλο- στόχο

Danone: Αύξηση 6,4% στις πωλήσεις και μετάβαση στο επιχειρηματικό μοντέλο- στόχο

Η Danone SA ανέφερε ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση εσόδων, καθώς οι αυξήσεις των τιμών αντιστάθμισαν τη μείωση του όγκου των προϊόντων που πωλήθηκαν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η γαλλική εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,7%. Η επιχείρηση νερού αναπτύχθηκε ταχύτερα από τα τρία της τμήματα, με επικεφαλής μάρκες όπως η Evian.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος στο ανώτερο όριο του εύρους της από 4% έως 6%, καθώς οι όγκοι βελτιώνονται κατά τη διάρκεια του έτους. Οι αναλυτές προβλέπουν ανάπτυξη 5,9%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Antoine de Saint-Affrique πλησιάζει στην αρχή του τρίτου έτους που ηγείται της εταιρείας. Σύμφωνα με το Bloomberg, προσπαθεί να ανατρέψει τη Danone πουλώντας ή διακόπτοντας επιχειρήσεις με χαμηλή απόδοση και ενισχύοντας την καινοτομία. Όπως και άλλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, η παρασκευάστρια γιαουρτιού έχει δυσκολευτεί με χαμηλότερους όγκους καθώς μετακυλίει υψηλότερο πληθωρισμό σε ήδη εκτεταμένους καταναλωτές.

Η επιχείρηση είχε απορροφήσει περισσότερο από το ένα τρίτο της επίδρασης του πληθωρισμού μέσω βελτιώσεων της παραγωγικότητας, αντί να το μεταβιβάσει στους καταναλωτές, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Juergen Esser, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά. Τώρα που οι αυξήσεις του κόστους μειώνονται, η Danone απομακρύνεται από τις αυξήσεις των τιμών και τείνει προς την επανεπένδυση στην επιχείρηση για να τονώσει την αύξηση του όγκου, είπε σε συνέντευξή του.

«Τώρα μεταβαίνουμε στο επιχειρηματικό μοντέλο και στον χρηματοοικονομικό αλγόριθμο στον οποίο στοχεύουμε», είπε καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους μέσω της επανεπένδυσης. «Αυτή είναι μια πολύ, πολύ σημαντική στιγμή».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Ρωσία αναλαμβάνει τον «προσωρινό» έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της Danone και της Carlsberg

Η Nestle μείωσε τις παραλλαγές προϊόντων κατά ένα πέμπτο

Ξεκίνησαν με 17 καμαμπέρ, έγιναν μια δυναστεία με περιουσία 15 δισ. δολαρίων 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News