Business & Finance Τετάρτη 19/07/2023, 13:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερνά το εργατικό δυναμικό: Άνω των 55 μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων

Γερνά το εργατικό δυναμικό: Άνω των 55 μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων

Σε εργαζομένους άνω των 55 ετών θα έχουν περάσει επιπλέον 150 εκατομμύρια θέσεις εργασίας διεθνώς μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνα από τη Bain & Company. Μάλιστα, στις χώρες της G7 η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα αποτελεί τουλάχιστον το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού μέχρι το 2031.

Γερνά το εργατικό δυναμικό: Άνω των 55 μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων-1

«Πρόκειται για τεράστια μεταβολή», δήλωσε στο CNBC ο Andrew Schwedel, partner στην Bain & Company. «Η Ιαπωνία βρίσκεται ήδη σε αυτό το σημείο, με σχεδόν το 40% του εργατικού δυναμικού να ξεπερνά τα 55. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν είναι και τόσο πίσω, με περίπου 25-30%».

«Λιγότεροι νέοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας, εν μέρει λόγω της υπογεννητικότητας και της χρονικά μεγαλύτερης εκπαίδευσης», αναφέρεται στη σχετική έρευνα. «Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η τάση προς πρόωρη συνταξιοδότηση που επικρατούσε επί καιρό έχει αρχίσει σταδιακά να αναστρέφεται», επισημαίνεται. 

Γερνά το εργατικό δυναμικό: Άνω των 55 μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων-2

Μάλιστα, σε πολλά μέρη του κόσμου πολλοί συνταξιούχοι μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας εξαιτίας του πληθωρισμού, της μεγάλης προσφοράς θέσεων και των περιορισμένων πλέον ρίσκων από την Covid-19.

Αλλάζουν οι προτεραιότητες ανάλογα με την ηλικία

Σύμφωνα με την έρευνα της Bain που διενεργήθηκε σε 19 χώρες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τη δουλειά τους σε σχέση με τις επόμενες γενιές. Ενδεικτικά, σαφή προτεραιότητα στις καλές αποδοχές δείχνουν οι εργαζόμενοι κάτω των 62 ετών. Στους μεγαλύτερους όμως, πρώτη προτεραιότητα είναι να ασχολούνται με μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Επίσης, εστιάζουν περισσότερο στην ευελιξία έναντι της εργασιακής σταθερότητας, στην οποία δίνουν μεγάλη αξία οι μικρότερες ηλικίες.

Γερνά το εργατικό δυναμικό: Άνω των 55 μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων-3

«Πολλοί εστιάζουν στο να τελειοποιήσουν τη δουλειά τους, ενώ άλλοι αισθάνονται ότι παίρνουν επιβράβευση όταν βλέπουν το έργο τους να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία», αναφέρεται στην έρευνα. Τέλος, όπως επεσήμανε ο Schwedel στο CNBC: «τα κίνητρα είναι διαφορετικά ανά άτομο και αλλάζουν κατά τη διάρκεια της καριέρας του καθενός».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βαρίδι» οι καύσωνες στη δουλειά – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο

Πρωτοφανείς συνθήκες στην αγορά εργασίας – Πώς «μηδένισε» η ανεργία στα αστικά κέντρα

Έρευνα: Σε κυνήγι νέας δουλειάς 1 στους 4 – Μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News