Business & Finance Δευτέρα 26/06/2023, 13:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gen Z των ΗΠΑ ζει το «Αμερικανικό Όνειρο» στην Ευρώπη

Η Gen Z των ΗΠΑ ζει το «Αμερικανικό Όνειρο» στην Ευρώπη

Θέλοντας να κερδίσει λίγο χρόνο πριν μπει για τα καλά  στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, η Sofi Torres-Kennedy, αποφάσισε να διδάξει αγγλικά σε ένα δημοτικό σχολείο έξω από το Μπορντό της Γαλλίας.

«Νόμιζα ότι θα ήταν μια περίοδος απομόνωσης», είπε η ίδια στο Business Insider. «Μετά το τέλος της χρονιάς, θα επέστρεφα στο Σικάγο και θα έβρισκα μια «πραγματική δουλειά».

Αλλά ο ένας χρόνος έγινε δύο, και τώρα ξεκίνησε τον τρίτο στη γαλλική ύπαιθρο. Πλέον εργάζεται σε ένα πύργο όπου πραγματοποιεί ξεναγήσεις, είναι υπεύθυνη για τις προμήθειες και ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η Torres-Kennedy, 24 ετών, δεν είναι η μόνη νέα Αμερικανίδα που αγάπησε την ευρωπαϊκή ζωή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί Gen Zers που μοιάζουν να είναι εμμονικοί με αυτό. Όλοι τους πιστεύουν ότι το «Αμερικανικό Όνειρο», είναι εφικτό τώρα στην Ευρώπη.

Το «Αμερικανικό Όνειρο» είναι η ιδέα ότι όποιος εργάζεται αρκετά σκληρά μπορεί να τα καταφέρει στις ΗΠΑ. Τώρα, ωστόσο, ορισμένα μέλη της Gen Z, απογοητευμένα από την κουλτούρα της υπερπροσπάθειας και τη διαπίστωση ότι ορόσημα της επιτυχίας, όπως το να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι είναι άπιαστα για αυτούς, κοιτάζουν προς την Ευρώπη ως το μέρος που προσφέρει τη ζωή που ονειρεύονται. Τα μεγάλα διαλείμματα για μεσημεριανό, οι πολλές ημέρες πληρωμένης άδειας  και το να φεύγουν από το γραφείο όταν το ρολόι δείξει πέντε, τους φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά. 

Είτε πρόκειται για επιχειρήσεις με ευέλικτη εργασία, είτε για θέσεις γραφείου που προάγουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ορισμένοι Αμερικανοί στη Gen Z υιοθετούν ευρωπαϊκές προτεραιότητες όταν λαμβάνουν αποφάσεις για την καριέρα και την επαγγελματική τους ζωή. 

Οι νέοι Αμερικανοί βλέπουν την Ευρώπη ως το ιδανικό πρότυπο

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για κάποιους Αμερικανούς νέους, η ζωή της Torres-Kennedy μπορεί να μοιάζει με όνειρο. «Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω (στην πατρίδα) μου λένε ότι θέλουν να μετακομίσουν στην Ευρώπη. Δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κάποιον που να λέει ότι αυτό που κάνω είναι τρελό και δεν ακούγεται καθόλου διασκεδαστικό», σημειώνει η ίδια.

Η Davina Ramkissoon, ψυχολόγος και σύμβουλος ευεξίας στο χώρο εργασίας στην Ιρλανδία, είπε ότι έχει παρακολουθήσει πολλούς ανθρώπους να μετακινούνται από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη ή στο Ηνωμένο Βασίλειο για δουλειά.

«Ένα από τα πράγματα που πάντα αναφέρεται στις συζητήσεις είναι ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει βελτιωθεί από τότε που μετακόμισαν», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι αμέτρητοι νέοι Αμερικανοί μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο χώρο εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – είτε πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα είτε για ευκαιρίες για ταξίδια – και αυτό πιθανότατα βοήθησε στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων για την αμερικανική  Gen Z.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ερευνα: Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι έχει επιδεινωθεί η ευημερία τους, αλλά τα αφεντικά τους διαφωνούν 

Ποια μουσική βοηθά στη συγκέντρωση όταν δουλεύουμε; Όχι αυτή που νομίζουν όλοι

Μετά την σιωπηλή, έρχεται η «ηχηρή παραίτηση»: Τι είναι, ποιοι την κάνουν και γιατί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News