Business & Finance Παρασκευή 23/06/2023, 21:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έξωση» και από το Βέλγιο προτείνει για την Binance η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας

«Έξωση» και από το Βέλγιο προτείνει για την Binance η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας

Οι βελγικές αρχές ζήτησαν από την Binance να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, συντασσόμενες με έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο ευρωπαϊκών και αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών που κινούνται κατά του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών του Βελγίου δήλωσε ότι η Binance παρέχει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης και φύλαξης θυρίδων στο Βέλγιο από χώρες που δεν είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κάτι που απαγορεύεται.

Ο οργανισμός απαίτησε από την Binance να «λάβει άμεσα μέτρα» για να επιστρέψει σε όλους τους Βέλγους πελάτες τα κρυπτογραφικά κλειδιά και τα εικονικά νομίσματα που κατέχει η Binance για τον λογαριασμό τους» ή να τα μεταφέρει σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες. Η Binance, που διοικείται από τον Changpeng Zhao, θεωρεί τον εαυτό της μια εικονική εταιρεία χωρίς έδρα.

«Ο εισαγγελέας του Στέμματος των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τις πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν ποινικό αδίκημα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η Binance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Binance εγκατέλειψε πρόσφατα τις Κάτω Χώρες αφού δεν μπόρεσε να εγγραφεί στην ολλανδική ρυθμιστική αρχή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε την Binance, τον Zhao και μια αμερικανική οντότητα Binance.US που επίσης ελέγχεται για «κατάφωρη περιφρόνηση» της νομοθεσίας περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένης της κακής διαχείρισης κεφαλαίων πελατών και της παραπλάνησης επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών. Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα κατά της Binance για παράνομη παροχή υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τον Μάρτιο, η Binance ανέστειλε τις υπηρεσίες καταθέσεων και αναλήψεων μέσω τραπεζικών εμβασμάτων και πληρωμών με κάρτα για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού ο τοπικός τραπεζικός συνεργάτης της σταμάτησε να παρέχει υποστήριξη για συναλλαγές σε βρετανικές λίρες. Τον Μάιο, η Binance Australia έχασε την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες κατάθεσης σε δολάρια Αυστραλίας και προειδοποίησε για προβλήματα στις αναλήψεις μέσω τραπεζικών μεταφορών.

Ενώ ο κανονισμός MiCA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή κανονισμός για τις αγορές κρυπτο-αποθεμάτων, θα εισαγάγει γενικότερους κανόνες που θα διέπουν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά, οι σχετικοί κανόνες θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News