Business & Finance Κυριακή 9/10/2022, 22:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέλγιο: Γάλλοι οδηγοί περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα

Η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τον ανεφοδιασμό του Βελγίου, ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Brafco, της ομοσπονδίας εμπόρων καυσίμων

Βέλγιο: Γάλλοι οδηγοί περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα

Τα βελγικά πρατήρια καυσίμων κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία καταγράφουν αύξηση της ζήτησης κατά 15-20% τις τελευταίες ημέρες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα γαλλικά διυλιστήρια και τις αποθήκες πετρελαίου.

Η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τον ανεφοδιασμό του Βελγίου, ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο Belga ο Ολιβιέ Νεϊρίνκ, ο τεχνικός διευθυντής της Brafco, της ομοσπονδίας εμπόρων καυσίμων. «Υπάρχουν αποθέματα. Όσο συνεχίζεται η κινητοποίηση στη Γαλλία, είμαστε σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Προβλήματα στους σταθμούς καυσίμων

Σημειώνεται ότι περίπου το 1/3 των σταθμών καυσίμων στη Γαλλία αντιμετώπισαν την Κυριακή προβλήματα εφοδιασμού έναντι ποσοστού 21% που είχαν προβλήματα την προηγούμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το γραφείο της υπουργού Ενέργειας, καθώς οι απεργίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας συνεχίζονται.

Η Γαλλία αποδέσμευσε περισσότερες ποσότητες καυσίμων από τα στρατηγικά αποθέματά της και αύξησε τις εισαγωγές της, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ, προσθέτοντας ότι: «Αυτές οι πρόσθετες ποσότητες θα επιτρέψουν την βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια της αυριανής ημέρας».

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News