Business & Finance Πέμπτη 22/06/2023, 13:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος τα φυσικά καταστήματα της Bed Bath & Beyond – Η Overstock πλειοδότης μετά την πτώχευση

Τέλος τα φυσικά καταστήματα της Bed Bath & Beyond – Η Overstock πλειοδότης μετά την πτώχευση

Στην Overstock.com περνούν τα πνευματικά δικαιώματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης Bed Bath & Beyond, αφότου η εταιρεία λιανεμπορίου αναδείχθηκε πλειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό με προσφορά 21,5 εκατ. δολαρίων.

Με το ποσό αυτό, η Overstock.com θα αποκτήσει το όνομα του brand, τα προσωπικά δεδομένα που βρίσκονται στη διάθεση της επιχείρησης και τα περιουσιακά της στοιχεία, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα. Ωστόσο, η συμφωνία δεν προβλέπει να διατηρηθούν ανοικτά τα φυσικά καταστήματα της Bed Bath & Beyond.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά που υπέβαλε η Overstock.com ήταν η αρχική και έθεσε το κατώτατο ύψος των προσφορών. Αυτό σημαίνει ότι η Bed Bath & Beyond δεν κατάφερε να προσελκύσει καλύτερες προσφορές. Εναλλακτικός πλειοδότης είναι η JOWA, η προσφορά της οποίας όμως αφορά μόνο το brand Wamsutta της Bed Bath, το οποίο εμπορεύεται σεντόνια και πετσέτες.

Εναλλακτικός πλειοδότης για την Beyond.com αναδείχθηκε η εταιρεία λογισμικού Ten Twenty Four, η οποία βοηθά ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους από την εκμίσθωση των περιουσιακών τους στοιχείων. Εάν η συμφωνία με την Overstock καταρρεύσει, τότε η Ten Twenty Four ενδέχεται να αποκτήσει τα δικαιώματα στο όνομα της Bed Bath & Beyond.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ξεχωριστό διαγωνισμό θα βγει η αλυσίδα Buy Buy Baby, η οποία είχε προσελκύσει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, ακόμη και προτού κηρύξει πτώχευση η εταιρεία τον Απρίλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Bed Bath & Beyond: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση

Περιπλέκεται το σήριαλ της Bed Bath & Beyond: Ο CFO έπεσε από ουρανοξύστη

Ο επόμενος George Soros; Πώς ένας 20χρονος έβγαλε 110 εκατ. στη μετοχή της Bed Bath & Beyond

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News