Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 14:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεκίνο: Πληρώνει υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τη λύση του δημογραφικού 

Πεκίνο: Πληρώνει υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τη λύση του δημογραφικού 

Την ιατρική ασφάλιση επεκτείνει το Πεκίνο στην Κίνα, με μια σειρά από υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει μια δημογραφική κρίση που απειλεί μακροπρόθεσμες συνέπειες για την οικονομία.

Από την 1η Ιουλίου, οι υπηρεσίες που κυμαίνονται από τη βελτιστοποίηση σπέρματος έως την εξωσωματική γονιμοποίηση θα αποζημιώνονται σε 16 ιατρικές εγκαταστάσεις. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στην Κίνα που επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η κίνηση θα μειώσει τη συχνά σημαντική οικονομική επιβάρυνση των υπηρεσιών και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την τόνωση του εθνικού ποσοστού γεννήσεων αφού η Κίνα είδε τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες πέρυσι. Η πτώση ήρθε παρά τη σταδιακή χαλάρωση των κανόνων που, για δεκαετίες, περιόριζε τις οικογένειες στο να κάνουν ένα μόνο παιδί, καθώς παράγοντες όπως το υψηλό κόστος της ανατροφής και διακρίσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη στους χώρους εργασίας οδηγούν περισσότερους ανθρώπους στο να καθυστερούν τα οικογενειακά τους σχέδια ή να επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά.

Η Κίνα η οποία παραχώρησε τον τίτλο της ως πολυπληθέστερη χώρα στην Ινδία, έχει δει την πτώση να έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Ο πληθυσμός της σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται εδώ και χρόνια και ο αυξανόμενος αριθμός ηλικιωμένων πολιτών θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη που μπορεί να δει την οικονομία να αγωνίζεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε μέγεθος.

Ενώ η κεντρική κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν περισσότερα παιδιά, μέχρι στιγμής η ανάπτυξη πολιτικών για την τόνωση των γεννήσεων εξαρτάται από το ποιες πόλεις μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά.

Αξιωματούχοι της Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Υγείας, η οποία εποπτεύει το κρατικό ταμείο ιατρικής ασφάλισης ύψους 600 δισ. δολαρίων που καλύπτει περισσότερο από το 95% των 1,4 δισ. ανθρώπων της Κίνας, έχουν πει ότι οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να μελετήσουν εάν η επέκταση της κάλυψης θα είναι εφικτή για τα τοπικά ασφαλιστικά ταμεία, που συγκεντρώνουν χρήματα από εισφορές υπαλλήλων στην περιοχή.

moneyreview.gr 

«Κλειδί» στη λύση του δημογραφικού, η αλλαγή στις πολιτικές των χώρων εργασίας 

Ανάπτυξη, απασχόληση και δημογραφικό

Ερευνα: Οι τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News