Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 12:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Samsung δίνει στους εργαζομένους έξτρα άδεια μία Παρασκευή τον μήνα 

H Samsung δίνει στους εργαζομένους έξτρα άδεια μία Παρασκευή τον μήνα 

Η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο, δίνει στο προσωπικό της Νότιας Κορέας άδεια μία Παρασκευή κάθε μήνα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα ταλέντα που εκτιμούν όλο και περισσότερο την ευέλικτη εργασία.

Από την επόμενη εβδομάδα, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης που δεν βρίσκεται στην παραγωγή, μπορεί να πάρει ρεπό κοντά στις 20 την μήνα, όταν και πληρώνεται, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg.

Η κίνηση της Samsung ακολουθεί την τοπική ανταγωνίστρια SK Hynix Inc. που υιοθέτησε μια παρόμοια ευέλικτη εβδομάδα εργασίας πέρυσι, επιτρέποντας στο προσωπικό να παίρνει άδεια μια Παρασκευή το μήνα εάν εργάζεται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα. 

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Kakao Corp., έχουν επίσης υιοθετήσει πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας μετά την πανδημία. 

Η κίνηση από τη Samsung, η οποία έχει γύρω στους μισούς από τους περίπου 268.000 υπαλλήλους της στη Νότια Κορέα, δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η πανδημία τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων — ακόμη και σε μια χώρα με πιο συντηρητική εργασιακή κουλτούρα. 

Να σημειωθεί ότι οι Νοτιοκορεάτες είναι μεταξύ των πιο καταπονημένων στον κόσμο, δουλεύοντας περίπου 200 ώρες έξτρα το 2021 από τον μέσο όρο μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι είναι σαν να δούλεψαν 5 εβδομάδες περισσότερο (40 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα). 

Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στη διατήρηση ταλέντων, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων εργαζομένων που εκτιμούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Οι Millenials και η Generation Z αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού της Samsung παγκοσμίως, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας του 2022.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πρώην αντιπρόεδρος της Samsung έκλεψε εταιρικά απόρρητα για λογαριασμό της Κίνας

Twitter: Αποχωρεί άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος από το τμήμα πολιτικής περιεχομένου

Ποια είναι η τουρκική startup που χρησιμοποιεί ΑΙ και αποτιμάται σχεδόν 2 δισ. δολάρια; 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News