Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 13:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Στοχεύει σε πωλήσεις chip ύψους 108 δισ. δολαρίων 

Ιαπωνία: Στοχεύει σε πωλήσεις chip ύψους 108 δισ. δολαρίων 

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανανέωσε τη στρατηγική της για τα chip με στόχο τον τριπλασιασμό των πωλήσεων ημιαγωγών εγχώριας παραγωγής σε περισσότερα από 108 δισ. δολάρια έως το 2030, καθώς το έθνος τοποθετεί τα chip στην πρώτη γραμμή της πολιτικής οικονομικής ασφάλειας.

Η αναθεωρημένη στρατηγική στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών για την ανάπτυξη και παραγωγή ημιαγωγών αιχμής και την προηγμένη τεχνολογία όπως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ο στόχος πωλήσεων για τις εταιρείες που κατασκευάζουν chip στην Ιαπωνία θα συμβάλει στη διασφάλιση μιας σταθερής προμήθειας ημιαγωγών για τη χώρα, σύμφωνα με τη στρατηγική. 

«Γίνονται διάφορες επενδύσεις από ιαπωνικές εταιρείες που σχετίζονται με chip, συμπεριλαμβανομένων μικρότερων, και θα θέλαμε να τις υποστηρίξουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Yasutoshi Nishimura. «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες».

Η Ιαπωνία θα εξετάσει φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για εταιρείες που επενδύουν σε ημιαγωγούς, μπαταρίες αποθήκευσης, βιοκατασκευές και κέντρα δεδομένων, σε μια προσπάθεια να παραμείνει ανταγωνιστική, σύμφωνα με ένα αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Fumio Kishida συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων κατασκευαστών chip στον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών να φέρει την παραγωγή ημιαγωγών και τις επενδύσεις στην Ιαπωνία. Οι κατασκευαστές chip δήλωσαν ότι θα εξετάσουν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα ανάλογα με τα οικονομικά κίνητρα και τη ζήτηση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας γίνεται… παγκόσμιος τεχνολογικός πόλεμος

Κυρ. Πιερρακάκης: Ευκαιρία για την Ελλάδα η βιομηχανία ημιαγωγών

Η κρίσιμη σημασία των τσιπ και το απαραίτητο σχέδιο που χρειάζεται ο τομέας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News