Business & Finance Κυριακή 4/06/2023, 12:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Tata σχεδιάζει εργοστάσιο μπαταριών EV αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στην Ινδία

Η Tata σχεδιάζει εργοστάσιο μπαταριών EV αξίας 1,6 δισ. δολαρίων στην Ινδία

Ο ινδικός όμιλος Tata Group υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του κρατιδίου Γκουτζαράτ για τη δημιουργία ενός εργοστασίου-γίγας για την κατασκευή κυψελών ιόντων λιθίου, με εκτιμώμενη αρχική επένδυση περίπου 130 δισ. ρουπιών (1,6 δισ. δολαρίων).

Ειδικότερα, η Tata Agaratas Energy Storage Solutions Pvt., θυγατρική του ομίλου Tata Group, υπέγραψε την Παρασκευή μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα έχει παραγωγική ικανότητα 20 GWH, δημιουργώντας άμεση και έμμεση απασχόληση για περισσότερους από 13.000 ανθρώπους, σύμφωνα με έγγραφο της πολιτειακής κυβέρνησης που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εργάζεται με στόχο να καταστήσει το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου καθαρό από άνθρακα μέχρι το 2070. Παρόλα αυτά, η Ινδία υστερεί σε σχέση με έθνη όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών μεταφορών.

Το εργοστάσιο της Tata θα καταστήσει το Γκουτζαράτ ηγέτη στην κατασκευή μπαταριών λιθίου και ο όμιλος θα λάβει βοήθεια για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος παραγωγής στο κρατίδιο, δήλωσε η κυβέρνηση του κρατιδίου. Εκπρόσωπος του ομίλου Tata αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η απόφαση του ομίλου Tata Group έρχεται σε μια εποχή που η μονάδα του Jaguar Land Rover εξετάζει τη δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου μπαταριών EV στη Βρετανία. Η Tata προτιμά ένα εργοστάσιο στην Αγγλία έναντι της Ισπανίας, αφού η βρετανική κυβέρνηση προσέφερε ένα πακέτο στήριξης, ανέφερε το Bloomberg τον Μάιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Air India: Αγορά 470 αεροπλάνων από Airbus και Boeing – Για ιστορική συμφωνία μιλά ο Μπάιντεν

Καλύτερα να περπατάς παρά να το οδηγείς: Το φιάσκο του φθηνότερου αυτοκινήτου του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News