Business & Finance Παρασκευή 2/06/2023, 18:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Κορυφαίο στέλεχος στο τμήμα πολιτικής περιεχομένου παραιτήθηκε

Twitter: Κορυφαίο στέλεχος στο τμήμα πολιτικής περιεχομένου παραιτήθηκε

Η Ella Irwin, το στέλεχος του Twitter που είναι υπεύθυνο για την εποπτεία και την πολιτική περιεχομένου, παραιτήθηκε, αφήνοντας τον νέο ιδιοκτήτη Elon Musk χωρίς έναν από τους πιο πιστούς υπολοχαγούς του.

Ως επικεφαλής του τμήματος Trust and Safety, η Irwin βοήθησε στην επίβλεψη των πολιτικών του Twitter σχετικά με την παρενόχληση, τη ρητορική μίσους και το βίαιο περιεχόμενο – κανόνες που χαλάρωσαν υπό τον Musk. Συμμετείχε επίσης σε μεγάλο βαθμό σε αναστολές λογαριασμών και απαντούσε συχνά σε χρήστες του Twitter των οποίων οι λογαριασμοί ήταν αποκλεισμένοι.

Οι νυν και πρώην υπάλληλοι είπαν ότι η Irwin ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα στελέχη του Musk, πρόθυμο να φέρει εις πέρας και να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του για το περιεχόμενο, καθώς οι προσπάθειες της ομάδας ήταν τεταμένες λόγω των απολύσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Ενώ αυτή η δουλειά βελτίωσε τη θέση της στο Twitter, αποξένωσε επίσης τους διαφημιστές και τους χρήστες που ένιωσαν ότι η πλατφόρμα είχε γίνει πιο φιλόξενη σε περιεχόμενο μίσους.

Όταν ανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος, οι διαφημιστές άρχισαν να εγκαταλείπουν το Twitter επειδή ανησυχούσαν για το είδος του περιεχομένου στο οποίο θα εμφανίζονταν οι διαφημίσεις τους. Από τον Οκτώβριο, τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter μειώθηκαν κατά 50%, δήλωσε ο ιδιοκτήτης τον Μάρτιο.

Η Irwin είναι η δεύτερη επικεφαλής του Trust and Safety που παραιτήθηκε από τότε που ανέλαβε ο Musk. Ο πρώτος, ο Yoel Roth, έφυγε τον Νοέμβριο. Μετά την αποχώρησή του, ο Roth ήταν ένθερμος κριτής της εταιρείας.

Οι λόγοι για την παραίτηση της Irwin δεν είναι ξεκάθαροι. Εντάχθηκε στο Twitter τον περασμένο Ιούνιο, λίγους μήνες πριν κλείσει η εξαγορά του Musk η οποία κόστισε 44 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Twitter: «Γυρίζει την πλάτη» στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παραπληροφόρηση

Meta: Ευρωπαϊκό πρόστιμο-ρεκόρ 1,2 δισ. για τις μεταφορές δεδομένων στις ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News