Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 21:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bacardi: Κοντά σε συμφωνία για την αγορά της Ilegal Mezcal

Bacardi: Κοντά σε συμφωνία για την αγορά της Ilegal Mezcal

Η Bacardi Ltd., η εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών που είναι περισσότερο γνωστή για το ρούμι της, πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της Ilegal Mezcal, αφού η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων L Catterton διεξήγαγε συνομιλίες για την αγορά της εταιρείας, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Μια συμφωνία θα αποτιμούσε την Ilegal Mezcal σε λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν οι ίδιοι και πρόσθεσαν ότι η Bacardi, μαζί με την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων VMG Partners, είναι ήδη επενδυτής στην Ilegal Mezcal και έχει δικαίωμα προαίρεσης σε μια πώληση.

Η Bacardi κατέχει περίπου το 20% της Ilegal Mezcal και η τιμή της συμφωνίας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 120 και 130 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας που είδε το Bloomberg News. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης και δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024. 

Εκπρόσωπος της Bacardi δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα ή σχόλιο. Η Ilegal Mezcal και η L Catterton αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

Η Bacardi αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην Ilegal Mezcal το 2017, πριν από την εξαγορά της Patron Tequila, ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα χρόνο αργότερα, καθώς τα αποστάγματα αγαύης άρχισαν να αυξάνονται σε δημοτικότητα. Ανταγωνιστές όπως η Davide Campari-Milano SpA και ο αποσταγματοποιός της Absolut Vodka Pernod Ricard SA διαθέτουν επίσης εμπορικά σήματα mezcal.

Η Ilegal Mezcal, που δραστηριοποιείται τώρα στις ΗΠΑ, ξεκίνησε το 2004, όταν ο John Rexer άρχισε να φέρνει μπουκάλια του αλκοολούχου ποτού από την Οαχάκα του Μεξικού για να εφοδιάσει το μπαρ του στην Αντίγκουα της Γουατεμάλας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News