Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 15:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Κοντά σε υψηλό επτά μηνών τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Κοντά σε υψηλό επτά μηνών τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου την περασμένη εβδομάδα, όταν οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους ήταν ακόμη σε αδιέξοδο, μειώνοντας τη ζήτηση για αγορές κατοικιών και αναχρηματοδοτήσεις.

Το επιτόκιο συμβολαίου για ένα σταθερό στεγαστικό δάνειο 30 ετών αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,91%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mortgage Bankers Association την Τετάρτη (31/5), μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό συνέβη μέχρι την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαΐου, προτού ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματευτές καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, για την οποία εκκρεμεί τώρα η έγκριση του Κογκρέσου.

Έκτοτε, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι νομοθέτες θα οριστικοποιήσουν μια συμφωνία και θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία των ΗΠΑ. Εάν συνεχιστεί, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης αγορών κατοικιών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου. Η δραστηριότητα αναχρηματοδότησης ήταν η πιο αδύναμη από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία MBA.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΚΤ: Οι αυξήσεις επιτοκίων απειλούν τη σταθερότητα – Κίνδυνος ανεξέλεγκτης πτώσης στα ακίνητα

Αύξηση επιτοκίων: Σπεύδουν να εξοφλήσουν ακριβά δάνεια οι επιχειρήσεις

EIU: Η νέα κρίση και ποιες χώρες κινδυνεύουν από το doom loop τραπεζών-χρέους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News