Business & Finance Τετάρτη 24/05/2023, 16:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζουν να θέλουν διακοπές στο εξωτερικό οι Αμερικανοί, παρά το κόστος και την πολυκοσμία

Συνεχίζουν να θέλουν διακοπές στο εξωτερικό οι Αμερικανοί, παρά το κόστος και την πολυκοσμία

Οι μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, οι υψηλότεροι ναύλοι και οι πιθανές καθυστερήσεις πτήσεων πρόκειται να ταλαιπωρήσουν την ερχόμενη καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο τους Αμερικανούς, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες, δεν πτοούνται και επιμένουν να θέλουν να ταξιδέψουν εντός και εκτός συνόρων. 

Η έλλειψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε πολυσύχναστα αεροδρόμια στις ΗΠΑ σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν είναι πιθανό να γλιτώσουν από πονοκεφάλους που συνοδεύουν τις πτήσεις κατά τη διάρκεια της πιο πολυσύχναστης εποχής του χρόνου.

Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν 4,5% περισσότερες πτήσεις φέτος σε διάστημα επτά ημερών γύρω από την αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που είναι στις 29/5, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, ποσοστό που είναι 2,6% κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία το 2019. Οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, λένε ότι θα πετάξουν 8,6 εκατομμύρια άτομα αυτή την περίοδο, αύξηση σχεδόν 12% από το 2022.

Οι κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ περιλαμβάνουν το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, το Τόκιο και το Κανκούν του Μεξικού, σύμφωνα με την Hopper Inc. και την Airlines Reporting Corp., η οποία διαχειρίζεται τις συναλλαγές διακανονισμού μεταξύ μεταφορέων και ταξιδιωτικών πρακτόρων, μεταδίδει το Bloomberg.

Η United Airlines Holdings Inc. και η JetBlue Airways Corp. είναι μεταξύ των αερομεταφορέων που περιορίζουν περίπου το 10% των πτήσεων σε πολυσύχναστα αεροδρόμια στην ευρύτερη πόλη της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον κατόπιν αιτήματος των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών λόγω έλλειψης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Οι καθυστερήσεις στη Νέα Υόρκη έχουν υπερβολικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το αεροπορικό σύστημα, επειδή τόσες πολλές πτήσεις ξεκινούν ή τελειώνουν στην περιοχή.

Αυξημένες οι τιμές για Ευρώπη και Ασία 

Η American Airlines Group Inc. αφιερώνει το 80% της αύξησης της χωρητικότητας του δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση, σε διεθνή δρομολόγια, ενώ η Delta αυξάνει τις θέσεις σε δρομολόγια εκτός εσωτερικού κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με το 2022. Η United αναμένει να αυξησει τα έσοδά της την περίοδο αυτή, σχεδόν κατά 30% από τις διεθνείς πτήσεις έναντι έως και 10% από τις εγχώριες πτήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι διεθνής ναύλοι προς την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, είναι ήδη οι υψηλότεροι σε περισσότερα από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Hopper. Αναλυτικότερα, οι ναύλοι προς την γηραιά ήπειρο κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 1.167 δολάρια μετ’ επιστροφής, σε σύγκριση με 850 πέρυσι και 861 το 2019.

Τα ταξίδια στην Ασία κοστίζουν κατά μέσο όρο 1.817 δολάρια, υψηλότερα από τον μέσο όρο των 1.468 δολαρίων το 2022 και από 1.122 δολάρια το 2019, δείχνουν τα στοιχεία του Hopper.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μακριά ακόμα ο στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

CNBC: Ελλάδα, η διαχρονικά αγαπημένη! Επτά μη συμβατικοί προορισμοί για το 2023

Τουρισμός πολυτελείας: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στο bucket list των ultra rich

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News