Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 19:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Νέα φορολογική ελάφρυνση σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες

Γαλλία: Νέα φορολογική ελάφρυνση σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες

Η γαλλική κυβέρνηση θα προσφέρει μια νέα φορολογική πίστωση που θα καλύπτει επιχειρηματικές επενδύσεις σε αιολική και ηλιακή ενέργεια, αντλίες θερμότητας και μπαταρίες στο πλαίσιο της πολιτικής για στροφή στην πράσινη βιομηχανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το μέτρο, που αναμένεται να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, αναμένεται να δημιουργήσει ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030 και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση Μακρόν θέλει να ενισχύσει στις επενδύσεις σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, ώστε η Γαλλία να μην μείνει πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ουάσινγκτον διαθέτει τεράστιες φορολογικές επιδοτήσεις στις εταιρείες μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για την πράσινη βιομηχανία, το οποίο θα περιλαμβάνει σχέδια για την αύξηση των επενδύσεων στην κατάρτιση και τη μείωση στο μισό του χρόνου που απαιτείται για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη Γαλλία.

Πρόσθεσε όμως, ότι η γαλλική κρατική ενίσχυση για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα προορίζεται μόνο για εκείνα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Στήριγμα στον Μακρόν η πρωτιά στις ξένες επενδύσεις

Αγορά ρεύματος: Στρεβλώσεις φέρνουν μεγάλη αύξηση των εισαγωγών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News