Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 16:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Victoria’s Secret: Προσπαθεί να ξεφύγει από το σκάνδαλο, επαναφέροντας τις επίδειξεις μόδας

Victoria’s Secret: Προσπαθεί να ξεφύγει από το σκάνδαλο, επαναφέροντας τις επίδειξεις μόδας

Η Victoria’s Secret & Co. θα επαναφέρει το fashion show της, αυτό το φθινόπωρο, μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Η ταινία, η οποία θα είναι διαθέσιμη για ροή διεθνώς, είναι μια απόπειρα επανασχεδιασμού της εμβληματικής δράσης του λιανοπωλητή. Η επίδειξη μόδας διακόπηκε αφού η εταιρεία δέχθηκε πυρά για την αναχρονιστική απεικόνιση των γυναικών. 

Αυτή τη φορά θα αναδείξει συλλογές μόδας από 20 καλλιτέχνες από τέσσερις πόλεις – Μπογκοτά, Λάγος, Λονδίνο και Τόκιο – που γιορτάζουν την «ατομικότητα των γυναικείων ιστοριών και προοπτικών», δήλωσε ο Raúl Martinez, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Victoria’s Secret. Ένα μέρος της επίδειξης θα τεκμηριώνει τη δημιουργία των συλλογών και ένα άλλο θα παρουσιάζει τα σχέδια, τα οποία δεν θα περιοριστούν στα εσώρουχα, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν φορέματα ή πανωφόρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το fashion show το οποίο διεξήχθη από το 1995 έως το 2018, έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητας τη δεκαετία του 2000, μετατρέποντας μοντέλα όπως η Gisele Bündchen σε διασημότητες και προσελκύοντας πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Η τηλεθέαση μειώθηκε καθώς η εταιρεία επέλεγε λεπτά -κατά κύριο λόγο- λευκά μοντέλα, ενώ είπε ότι δεν θα συμπεριλάμβανε μοντέλα transgender ή plus-size, γεγονός για το οποίο αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Victoria’s Secret: Προσπαθεί να ξεφύγει από το σκάνδαλο, επαναφέροντας τις επίδειξεις μόδας-1
Φωτ.: Shutterstock

Δεν είναι σαφές πόση διαφορά θα έχει το νέο πρόγραμμα από το αρχικό, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η εταιρεία το περιέγραψε ως ένα μείγμα παλιού και νέου. Σκοπεύει να συμπεριλάβει κορυφαία σούπερ μόντελ και μουσικά ταλέντα, αλλά δεν ανέφερε πόσο ποικιλόμορφο θα ήταν αυτό το γκρουπ ούτε έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες. Στοιχεία της αρχικής παράστασης – όπως φτερά – θα μπορούσαν να προβληθούν, αλλά με έναν νέο τρόπο, είπε ο εκπρόσωπος.

«Γιορτάζουμε την εμβληματική κληρονομιά της μάρκας μέσω μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε το όραμά τους μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας μας,»δήλωσε ο Chris Rupp, Chief Customer Officer της Victoria’s Secret.

Η εταιρεία εργάστηκε για να βελτιώσει την εικόνα της τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας πιο διαφορετικά μοντέλα, επεκτείνοντας τη γκάμα μεγεθών της και προσθέτοντας περισσότερες γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιο της. Να σημειωθεί ότι η Victoria’s Secret αποχώρησε από την πρώην μητρική της εταιρεία, L Brands, το 2021 και έκτοτε δυσκολεύεται ως αυτόνομη δημόσια εταιρεία, χάνοντας περίπου το 60% της αγοραίας αξίας της.

Εκτός από τα σχέδια από τις τέσσερις πόλεις, οι εσωτερικές ομάδες της Victoria’s Secret δημιουργούν μια πέμπτη συλλογή που θα είναι επίσης μέρος της επίδειξης. Τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από τους διεθνείς σχεδιαστές δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Η εταιρεία αναμένει ότι η νέα έκθεση θα μπορούσε να γίνει μια ετήσια εκδήλωση με διαφορετικές πόλεις και σχεδιαστές.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τα προβλήματα του Mr Zara: Πουλούσε ρόμπες πόρτα-πόρτα, τώρα δεν ξέρει τι να κάνει τα δισεκατομμύριά του

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας; Οι ειδικοί απαντούν

Από πού ψωνίζουν οι Έλληνες; Ο χάρτης των αγορών σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News