Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 19:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Warren Buffett δεν φεύγει από πρόεδρος της Berkshire Hathaway- Απορρίφθηκε το αίτημα 

O Warren Buffett δεν φεύγει από πρόεδρος της Berkshire Hathaway- Απορρίφθηκε το αίτημα 

Απέτυχε η προσπάθεια απομάκρυνσης του Warren Buffett από το τιμόνι της Berkshire Hathaway, η οποία έγινε κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. 

Το Εθνικό Κέντρο Νομικών και Πολιτικών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ανέφερε στην πρότασή του, περί διαχωρισμού των ρόλων του Buffett, ότι οι δεσμοί του με τον Bill Gates και οι πολιτικές του απόψεις θα μπορούσαν να βλάψουν τους επενδυτές. 

Υποστηρίζοντας την πρόταση περί αλλαγής του ηγέτη στην εταιρεία συμμετοχών, ο Peter Flaherty, πρόεδρος του κέντρου, ανέφερε τη σχέση του Gates με τον Jeffrey Epstein, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία συμμετοχών έχει πει ότι ο Buffett θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου όσο είναι διευθύνων σύμβουλος, αλλά μόλις παραιτηθεί, ένα μη διευθυντικό μέλος του ΔΣ θα υπηρετήσει ως πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε από την πλευρά του, ότι οι δωρεές που έχει δώσει στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ήταν από τα προσωπικά του χρήματα και όχι από την Berkshire Hathaway.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προειδοποίηση Warren Buffett: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν την ατομική βόμβα

Warren Buffett: Αυτό που σου δίνει ευκαιρίες είναι οι άλλοι άνθρωποι να κάνουν χαζά πράγματα

Berkshire: Κέρδη 35,5 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News