Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 14:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κεφάλαιο για τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά νησιά του Jeffrey Epstein

Νέο κεφάλαιο για τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά νησιά του Jeffrey Epstein

Μια επενδυτική εταιρεία με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Stephen Deckoff αγόρασε δύο ιδιωτικά νησιά στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ που ανήκαν στο παρελθόν στον διαβόητο σεξουαλικό εγκληματία Jeffrey Epstein, ο οποίος κρεμάστηκε στο κελί του, περιμένοντας να δικαστεί.  

Το Forbes αποκάλυψε ότι ο Deckoff, ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Black Diamond Capital Management, αγόρασε τα δύο νησιά για 60 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το μισό της αρχικής τιμής τους.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα νησιά χρησιμοποιήθηκε από τον Epstein για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών γυναικών για χρόνια, σύμφωνα με τα δικαστήρια.

Νέο κεφάλαιο για τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά νησιά του Jeffrey Epstein-1
φωτ.: AP

«Ο κύριος Deckoff σχεδιάζει να αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο, πέντε αστέρων, παγκόσμιας κλάσης πολυτελές θέρετρο 25 δωματίων που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή, με σεβασμό και διατήρηση του σημαντικού περιβάλλοντος των νησιών», αναφέρει το δελτίο τύπου της πώλησης και μεταδίδει το CNBC.

Το ένα νησί με όνομα Little St. James καλύπτει περισσότερα από 70 στρέμματα και το δεύτερο, το Great St. James είναι υπερδιπλάσιο από το μέγεθος του πρώτου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα του. 

Πολλές γυναίκες έχουν πει ότι βιάστηκαν ή υπέστησαν σεξουαλική επίθεση στο Little St. James, όπου ο Epstein είχε μια έπαυλη. Τα νησιά αποτιμήθηκαν συλλογικά σε 86 εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατο του άλλοτε ισχυρού άντρα τον Αύγουστο του 2019, όταν ο πρώην φίλος του Donald Trump και του Bill Clinton αυτοκτόνησε σε μια φυλακή του Μανχάταν ένα μήνα μετά τη σύλληψή του για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων.

Το «νησί των οργίων»

Σε αυτή τη γωνιά της Καραϊβικής, τα όσα συνέβαιναν στο περίφημο «νησί των οργίων» αποτελούσαν εδώ και χρόνια κοινό μυστικό. Οι ντόπιοι έβλεπαν κάθε τόσο ένα από τα αεροπλάνα του Jeffrey Epstein να προσγειώνεται, μεταφέροντας ανήλικα κορίτσια στο ιδιωτικό του νησί, το Little St. James των Παρθένων Νήσων.

Νέο κεφάλαιο για τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά νησιά του Jeffrey Epstein-2
φωτ.: AP

Δέκα χρόνια αφότου ο πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής καταδικάστηκε για πρώτη φορά ως παιδόφιλος, τα πήγαινε-έλα με το «Lolita Express» (όπως αποκαλούσαν τα ταμπλόιντ το ιδιωτικό του Boeing 727) δεν έλεγαν να σταματήσουν. «Το γεγονός ότι νεαρά κορίτσια έβγαιναν από το ελικόπτερό του και έμπαιναν στο αεροπλάνο του, ήταν σαν να έκανε επίδειξη», δήλωνε μετά τη σύλληψή του ένας από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του γειτονικού νησιού. «Όμως, λέγεται ότι πάντα έδινε πολύ καλά φιλοδωρήματα, και έτσι όλοι έκαναν τα στραβά μάτια», ομολογεί.

Χρειάστηκε να συλληφθεί και πάλι ο Epstein για να αρχίσουν να ανοίγουν τα στόματα και να βγει στο φως η υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης δεκάδων ανήλικων κοριτσιών. Όμως έπειτα από τη μυστηριώδη αυτοκτονία του χρηματιστή μέσα στο κελί του, πολλές πτυχές αυτού του κυκλώματος μαστροπείας που άγγιζε από την αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης και τα ισχυρότερα κεφάλια της Ουάσιγκτον, έως τη βασιλική οικογένεια του Λονδίνου, έμειναν για πάντα στο σκοτάδι.

Νέο κεφάλαιο για τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά νησιά του Jeffrey Epstein-3
φωτ.: AP

Ο Epstein ζούσε στη μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία του Μανχάταν, μία επταώροφη έπαυλη στο αριστοκρατικό Upper East Side που διαθέτει μέχρι και θερμαινόμενα πεζοδρόμια. Είχε στην κατοχή του τα δύο ιδιωτικά νησιά στην Καραϊβική, τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, ένα τεράστιο ράντσο με δικό του αεροδιάδρομο στο Νιού Μέξικο, ένα εξοχικό στο Παλμ Μπιτς και ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Όμως κανείς δεν γνώριζε πώς ακριβώς τα είχε αποκτήσει. Οι δραστηριότητες της επενδυτικής του εταιρείας καλύπτονταν από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Το Little St. James, που έγινε δικό του το 1998 αντί 8 εκατ. δολαρίων, έχει φιλοξενήσει από προέδρους έως πρίγκιπες και έγινε ο τόπος των περίφημων πάρτι της ακολασίας του. Από αυτό τον εξωτικό παράδεισο, τις επαύλεις του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς αλλά και από το ιδιωτικό του Boeing υπολογίζεται ότι πέρασαν περισσότερα από 80 ανήλικα κορίτσια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Maye Musk: Πώς η μητέρα του Elon Musk βρέθηκε να διαφημίζει την Σαντορίνη

Συνωστισμός ιδιωτικών τζετ στους αιθέρες πάνω από την Ελλάδα

Ρωσία: Κατά 152 δισ.δολάρια αυξήθηκε ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News