Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 22:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσια διαβούλευση για το ψηφιακό δολάριο ξεκινά η Τράπεζα του Καναδά

Δημόσια διαβούλευση για το ψηφιακό δολάριο ξεκινά η Τράπεζα του Καναδά

Η Τράπεζα του Καναδά (BoC) ξεκίνησε τη Δευτέρα δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα ψηφιακό καναδικό δολάριο, σε μια διερευνητική κίνηση για να εκτιμηθεί η βιωσιμότητα μιας ψηφιακής έκδοσης του νομίσματος.

«Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, η Τράπεζα -όπως και πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες- διερευνά μια ψηφιακή έκδοση του εθνικού νομίσματος του Καναδά», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Η διαβούλευση διαρκεί έως τις 19 Ιουνίου.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο μελετούν ψηφιακές εκδόσεις των νομισμάτων τους για να αποφύγουν να αφήσουν τις ψηφιακές πληρωμές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η υποχώρηση των μετρητών έχει επιταχυνθεί σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Κίνα είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών που αναπτύσσουν ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC), αν και η υιοθέτηση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας και της Αυστραλίας έχουν επίσης λάβει μέτρα για την κυκλοφορία ενός ψηφιακού νομίσματος. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διχαστεί, με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Christopher Waller να συγκαταλέγεται μεταξύ των σκεπτικιστών, σημειώνει το Reuters.

«Ένα ψηφιακό καναδικό δολάριο θα διασφαλίσει ότι οι Καναδοί θα έχουν πάντα μια επίσημη, ασφαλή και σταθερή επιλογή ψηφιακών πληρωμών που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα του Καναδά, δήλωσε η BoC, αν και, πρόσθεσε, ένα ψηφιακό καναδικό δολάριο δεν είναι επί του παρόντος απαραίτητο και οποιαδήποτε απόφαση για την έκδοσή του θα πρέπει να ληφθεί από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση του Καναδά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News