Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 12:53
BUSINESS & FINANCE

Ευρωζώνη: Πτώση της ανεργίας στο 6,5% τον Μάρτιο

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 6,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat, έναντι εκτιμήσεων για 6,6%

Ευρωζώνη: Πτώση της ανεργίας στο 6,5% τον Μάρτιο

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 6,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat, μια μείωση που υποδηλώνει την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας και «δυσκολεύει το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Το ποσοστό ανεργίας του Μαρτίου στις 20 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο, καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει το ποσοστό να μείναι αμετάβλητο στο 6,6% του Φεβρουαρίου.

Η Eurostat ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων χωρίς δουλειά μειώθηκε στα 11,01 εκατομμύρια τον Μάρτιο από 11,131 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο.

Η πιο «σφιχτή» αγορά εργασίας ήταν στη Γερμανία, όπου το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 2,8% του εργατικού δυναμικού από 2,9% τον Φεβρουάριο, κάτι που είναι πιθανό να βοήθησε τα γερμανικά συνδικάτα να διαπραγματευτούν σημαντικές αυξήσεις μισθών.

Οι υψηλότεροι μισθοί, ωστόσο, στη Γερμανία και αλλού, είναι πιθανό να δυσκολέψουν πολύ το έργο της ΕΚΤ να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος τον Απρίλιο ήταν 7,0% από έτος σε έτος έναντι του στόχου της τράπεζας για 2,0%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,9% έπεσε η ανεργία τον Μάρτιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News