Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 13:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο

Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στον εν λόγω μήνα υποχώρησε στο 6,5%, από 6,6% τον Σεπτέμβριο, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ. Τον Οκτώβριο του 2021, το ποσοστό ανεργίας στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ είχα ανέλθει στο 7,3%.

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο-1

Παράλληλα σε ιστορικό χαμηλό παρέμεινε και η ανεργία στο σύνολο της Ε.Ε., με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 6%, από 6,1% τον Σεπτέμβριο. 

Η Eurostat εκτιμάει ότι στην Ε.Ε. τον Οκτώβριο υπήρχαν 12,95 εκατ. άνεργοι, εκ των οποίων οι 10,87 εκατ. στην Ευρωζώνη. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 1,15 εκατ. στην Ε.Ε. και κατά 1,05 εκατ. στην Ευρωζώνη. 

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παρέμεινε και αυτόν τον μήνα η Ισπανία, καθώς καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, διαμορφούμενο στο 12,5% και ακολούθησε η Ελλάδα με ποσοστό 11,6% που είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2010. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά είχαν η Τσεχία (2,1%) και οι Γερμανία και Πολωνία (από 3% έκαστη).

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο-2

Αναφορικά με τη νεανική ανεργία, αυτή υποχώρησε στο 15% στην Ευρωζώνη και στο 15,1% στην Ε.Ε. από 15,2% τον Σεπτέμβριο.

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο-3

Σε σχέση με τα δύο φύλα, το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 7,1% από 7% τον Σεπτέμβριο και για τους άνδρες στο 6,1% από 6,2%. Σε επίπεδο Ε.Ε., το ποσοστό των γυναικών παράμεινε σταθερό στο 6,4%, ενώ των ανδρών υποχώρησε στο 5,7% από 5,8% τον Σεπτέμβριο. 

Ευρωζώνη: Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ η ανεργία τον Οκτώβριο-4

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Σε χαμηλό 12 ετών η ανεργία τον Οκτώβριο

Ευρωζώνη: Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία τον Σεπτέμβριο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News